tiistai 23. toukokuuta 2017

Onko valmista?


No ei. Yhä useammin koen, ettei olla koirakkona koevalmiita. Tieto on lisännyt tuskaa. Mikään ei ole yhtä epävarmaa kuin koiraharratus :p RINNALLA on tulossa pari jälkikoetta ja niitä silmällä pitäen on treenailtu. Tottista kohtaan minulla on ollut pitkään (aina) aika huono asenne. Se ei suju eikä ole ollut osaamista tai edes motivaatiota asian korjaamiseksi. Ajatuksella tottista on tehty joskus ja jouluna ja silloinkin enemmänkin teknisiä juttuja kuin kokonaisuuksia. Nyt jostain on tullut motivaation tuulahdus ja ollaankin ahkerasti treenattu kentällä. Enemmänkin nyt treenissä on ollut kokonaisuus. Suorituksesta on nyt treenin myötä tullut tasaisempaa. Poissa on ollut ali- ja ylivireiset kiihkoamiset. Olen tyytyväisempi suoritukseen. Kisatilanne on toki taas eri eikä etukäteen voi kuin arvella kuinka suoriudumme.

Esineongelmat on jatkaneet olemassaoloaan. Viime kaudellahan koira ehti aikarajoissa löytää ruudusta vain kaksi esinettä kokeissa ja tätä samaa on edelleen treeneissäkin näkynyt. Viimeksi kellotettu aika kolmen esineen löytymiseen oli kuusi minuuttia. Yksittäiset esineet löytyy ruudusta hyvin. Ongelma esiintyy enemmänkin silloin, kun ruudussa on useampi esine. En tarkkaan tiedä mikä on syynä tähän, ehkei koira malta paikallistaa ja tuoda esinettä, kun sillä on hajuja jo seuraavista? Töissähän se näyttää ruudussa olevan eikä näyttele motivoitumattoman laiskaa. Tätä on nyt korjailtu yksittäisten esineiden hakuina ja niistä superpalkkauksella.

Jälki on sujunut nyt alkukaudesta paremminkin kuin koskaan ennen tässä vaiheessa, kun katsastellaan tilastoja. Jälkiä on tässä vaiheessa ajettu lähes kuuden kilometrin edestä yhteensä kymmenessä treenissä. Enemmänkin olisi toki voinut jo ajaa :p Takajälki ei ole noussut kertaakaan vaan koira on aina lähtenyt oikeaan suuntaan. Kepit on löytynyt koiran toimesta yli 90-prosenttisesti. Vaikeutta on edelleen harhajäljet, etenkin riistan tekeminä. Niiden treenaamiseen täytyy edelleen panostaa paljon!

2 kommenttia:

  1. Voin niin samaistua tuohon alkuun. Itselläkin kova hinku kokeeseen, mutta mielenperukoilla kummittelee jatkuvasti ajatus ettei olla valmiita ja epäonnistutaan varmasti. Miten ihanaa ja rentouttavaa tämä koiraharrastus :D tsemppiä teille jälkikokeisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lemmikkien pitäisi vielä laskea verenpainetta :p Kiitos tsempeistä!

      Poista