lauantai 6. toukokuuta 2017

Verta ja hikeä, muttei kunniaa

Eli koostetta DOTSIN elämästä :p 

Kuukauden sisään Dot on päässyt kolmeen kertaan lampaille. Niitä edeltävästä kerrasta kerkesi kulumaan pari kuukautta. Kerran käytiin Somerolla ja kahdesti Pukkilassa. Dotia on pystynyt pitämään irti lampaille mennessä ja pois tullessa. Se kulkee hallitusti mukana. Lampaille päästessä on kuitenkin piru koiran tilalla. Aloitustilanteissa Dot on ollut liian raisu lampaita kohtaan ja tätä on työstetty. Tässä näkyy samaa kuin Dotissa on koko sen elämän ajan näkynyt. Se menee tiloihin eikä vaan pysty tekemään asioita tai edes kuuntelemaan. Näissä vaan pitää sitkeästi yrittää päästä koiran kuplaan ja saada vaatimus läpi. Välillä Doo on näytellyt sitä kivaa paimenkoiraa, joka käyttäytyy nätisti. Silloin on pystytty peruskuljetuksen lisäksi tekemään pysähtymisiä sekä siitä nätisti kuljetukseen lähtöä. Lisäksi on tehty vahingossa minihakukin.

Dot on käynyt myös juoksemassa aksaa epiksissä. Pari viikkoa sitten käytiin HSKH:n epiksissä. Siellä Dot juoksi supermöllien lisäksi mölliradan. Mölliradan puomi skipattiin tyylikkäästi etenemällä putkia pitkin. Puomia en halunnut vielä radalla tehdä, se ei ole vielä ratavalmis. Sen sijaan A-este kuului rataan. Siitä koira juoksi ensin ohitse. En ehkä ohjannut kunnolla :p Juoksutin sitten Dopsia A:ta edestakaisin eikä koira tullut enää esteest ohi.

Tänään episteltiin Hurtalla. Juoksuista koiraa ei ollut muuta mahdollisuutta ilmoittaa kuin kisaaviin, mutta mitäpä väliä sillä on, kun se kisapaikkatreenaaminen on pääasia. Kotikisojen takia uskaltauduin kokeilemaan kontaktejakin, vaikkei ne olekaan vielä kisavalmiit eikä todellakaan siltä näyttäneetkään. Muuten tykkäsin Dotin asenteesta. Tosin lopussa sen asenne hajosi, mutta niin hajosi minunkin. Dot vaatii mun osallistumista täysillä. Se menee tasan samaa tahtia kuin minäkin. Peiliin katsomisen paikka siis.



Dotin käytös kisapaikoilla on parantunut. Edelleen joudun kuluttamaan paljon energiaani ja fokusta koiraan pitääkseni sen kurissa ja nuhteessa, mutta rähjäystilanteita on ollut vähemmän. Tänään ei ollut yhtään!

Dot aloitti siis elämänsä toisen juoksut 25.4.  Edellisistä on aikaa vajaa vuosi. Rinna aloitti juoksunsa perässä vappupäivänä. Sillä edellisestä on aikaa reilu 7 kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti