keskiviikko 8. elokuuta 2018

Sitä samaa

Treenailtiin tokoa vieraassa paikassa ja seurassa. Tilasin SARALLE ja RINNALLE liikkuroinnin ohjattuun noutoon, ruutuun ja seuraamiseen. Sara ei löytänyt kapuloita eikä ruutua nurtsilta. Kapulat upposi hyvin ja häiriömerkit näkyi ruudun jäädessä alamäkeen. Eteenmeno ympyrään onnistui pätkittäin. Koira ei selvästikään napannut vihjettäni ruutuliikkeestä. Vahvempi käytös näihin. Seuraaminen Saralla on rumaa. Rallya treenatessa kriteerit ei ole olleet niin tarkkoja ja koira on ottanut paikan liian edestä. Tähän täsmätreeniä.

Rinnalle ei todellakaan sovi suoraan autosta ottaminen treenikentälle. Ja silti otin sen ilman isompia vireen tasauksia! Tämä kostautui lennokkaana ja ääntelevänä koirana. Edes namitus ei laskenut koiraa tarpeeksi. En siltikään antanut koiran purkaa itseään, vaan purin omia hampaita yhteen. En ole vieläkään oppinut :p Rimpalle erityisen vaikeaa oli eteenmeno hypyn vierestä. Vaikka hyppy oli sivussa, niin silti se veti koiraa enempi kuin suoraan meno. Hyppyeste on tosi voimakas ärsyke.

Näistä treeneistä oppineensa seuraavana päivänä treenattiin sitä samaa. Laitoin ruutuun lelun valmiiksi ja eteenmenoon ruokakupin. Eteenmenot kaipaa nyt vahvistustusta kummallakin. Ruudusta lähtöpaikalle levittelin lisää merkkejä. Lelu ruudussa oli sopivasti palkkaamassa Saran löydettyä häiriömerkkien keskeltä ruudun. Sillä on hahmottamisongelmia, muttei tee yhtään haittaa kasvattaa ruutumotivaatiotakin. Ohjattua tehtiin siten, että kapulat upposi nurtsiin ruutulinjan jäädessä itsestä katsottuna takaviistoon. Ruudussa oli edelleen lelu ja eteenmenossa ruokakuppi. Rinna jäi näihin kiinni. Teki oikein hyvää saada treeniin tämäkin kuvio ja vahvistaa ohjatun suuntia ja etenkin kuuntelua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti