lauantai 26. tammikuuta 2019

Tanssia

Osallistuin SARAN kanssa viime sunnuntaina HSKH:n järkkäämään Johanna Saariluoman koiratanssikoulutukseen. Koulutuksesta tuli selkeyttä HTM-positioihin ja vaihtoihin positiosta toiseen (en ole taaskaan lukenut sääntöjä). Positioiden puhtautta korostettiin, mikä toki tokoihmisen mieltä lämmitti. Puolen vaihdoissa koira saisi olla aktiivinen ja tehdä työn vaihdoissa. 

Ryhmäkoulutuksen jälkeen oli yksärien vuoro, joita jäin hetkeksi seuraaamaan. Esityksessä saisi käyttää koko tilaa, mutta edestakaisuutta tulisi tilankäytössä välttää. Tilaa voisi myös hyödyntää diagonaalissa tai kaartein. Esitystä koostaessa kannattaa miettiä mikä näyttää hyvältä eri kohdissa aluetta. Esimerkiksi tuomarien pöydän edessä tehdyt temput saattaa jäädä tuomareilta näkemättä pöydän takia. Rekvisiitalla tulisi aina olla joku merkitys esityksessä. Koiran tulisi mieluusti tehdä pari kolme temppua rekvisiitan kanssa. Musiikin kuuntelu on tärkeä osa esitystä, mutta myös koiraa tulisi kuunnella. Esitys pitää tehdä koiran tahtiin, pitää odottaa, että se on valmis esimerkiksi vaihdettuaan puolta ettei tule vajaita positioita.

Saralla on olemassa jo kolme positiota: molemmilla sivuilla kuono eteenpäin sekä jalkojen välissä. Jalkojen välin asennossa koira helposti istuu, sillä positio on alunperin opetettu temppuna, jossa istutaan. Lisäksi pysähdyksissä koira helposti tässäkin asemassa on hieman edessä. Edessä poikittain asema on tällä hetkellä treenin alla, mutta eiköhän kolme positiota riitä jo alokasluokan esitykseen. Musiikkikin ehkä on jo valittuna. Puuttuu vaan se esitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti