keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Tokoo

RINNAN kokeen jälkeen on treenailtu tokoa enempi ja vähempi onnistuneesti. Kesän ekat kehätreenit oli viime viikolla Viikissä voikukkanurtsilla. Paikalla oli paljon treenaajia, muutama kymmen. Kehiä rakennettiin neljä. Ruutuja ja kiertonoutoja rakennettiin useampaan kehään. Rinnalla oli kevättä rinnassa. Se teki virheitä, joita en enää toivonut näkeväni :p

Ekassa kehässä tehtiin ohjattu nouto ensimmäisenä. Rinna hahmotti hyvin vaaleanvihreän merkin vihreällä nurmikolla, mutta vetäisi merkistä ohi ja pysähtyi liian kauas. Sillä ei ollut aietta pysähtyä merkille kriteerien mukaisesti, mutta se pysähtyi kuitenkin käskkyn kuultuaan hyvin. Merkin korjailu katkaisi koiran ajatukset liikkeestä ja se suuntasi yläviiston sijaan alaviistossa olevaan ruutuun. Uudella yrityksellä sujui kaikki, mutta selkeästi on treenattavaa. Toisena liikkeenä tehtiin kaukot. Niissä ekaan käskyyn (m-i) tartti toisenkin käskyn, teknisesti meni hyvin.

Toinen kehä aloitettiin luoksetulolla. Rinna ei pysähtynyt millään, ei myöskään toisella yrittämällä! Se ei vaan kerta kaikkiaan pysähtynyt. Toisena liikkeenä oli ruutu. Eteenemenossa koira hieman vinoutui kohti kehän ulkopuolella ollutta kassia. Nämä treeniin. Ruutuun koira meni hyvin, mutta painui suoraan maihin. Maahanmenoa ruudussa onkin nyt harjoiteltu. Kehän vika liike oli zeta. Siinä koiralla oli kooma päällä. Se tuijotteli merkkejä eikä pitänyt kontaktia. Asennoista lähtiessä se meinasi keulia kunnolla. Asennot se kuitenkin teki oikein.

Kolmannessa kehässä tehtiin kiertonoutoa. Rinna lähti kiertoon, mutta aivan merkillä se vaihtoi suuntaa kohti kehän reunalla olevia kasseja. Selkeesti vaan kassit häiritsi liikaa. Niitäkin treeniin. Uusinnalla kierto onnistui. Tehtiin vielä uusiksi luoksetulo lyhyemmällä matkalla. Nyt koira pystyi pysähtymään. Vikassa kehässä oli kiertonouto ja ruutu diagonaalissa. Kiertomerkki oli vaaleanpunainen valo-varjo-kohdassa eikä Rin meinannut löytää sitä. Hyppynä oli kapea kevyt hyppy eikä Rinna löytänyt sitäkään. Selkeesti sillä ei ole ihan ketjutettuna tämä liike ja se luovuttaa liian aikaisin.

Paikkiksissa rivissä oli pari kymmentä koiraa. Rinna oli aika keskellä rivillä. Vaikka käskytyksiä tuli paljon ennen Rinnan vuoroa, niin se teki ne vain omalla vuorollaan. Rinna ei myöskään nyt koomaillut maahanmenon kanssa.mSillä välillä vaikeuksia tehdä maahanmenoja. Se liittyy jotenkin sen vireeseen ja tapahtuu niissä liikkeissä, joissa tehdään vauhtia perään. 

Kuva: Irene Erling

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti