torstai 6. kesäkuuta 2019

Vepeä ja hakua


Vepessä RINNA on päässyt muutamassa treenissä testaamaan kaikkien SOVE-liikkeidensä tason. Rinnalla on aika hyvät pohjat valmiina. Toki treeniä vielä tarvitaan. Veneestä hyppy sujuu ongelmitta. Rinna myös ainakin toistaiseksi pysyy veneen kyydissä käskystä eikä tarvitse pitelijää.

Veneen haku ja hukkuneen pelastaminen sujuu samalla hakuajatuksella. Hukkuva on Rinnalle helpompi, sillä se on selkeämpi kohde, joka vielä pitää patukkaa näkyvillä. Hukkuva on tähän asti kierrättänyt koiran itsensä ympäri patukkaa kuljettaen. Tähän Rinna tarvii vielä apua. Veneen haussa Rinna tarvinnee enempi toistoja mielikuvien suhteen. Sen pitää ymmärtää uida veneelle asti ilman, että köyttä esitellään etukäteen. Paino ei näissä kummassakaan ole ongelmaksi. Rinna vetää hyvin sekä venettä että hukkuvaa rantaan päin.

Eniten töitä teettää esineen vienti veneeseen. Rinna osaa viedä asioita, mutta tässäkin tarvitaan enempi rutiinia. Veneeseen viedässä Rinnalla ei ole selkeää toimintamallia. Se ei ymmärrä vielä asian tarkoitusta. Rinna ei osaa liikettä kuin enempi sattumalta. Minun sijainnilla ei ole väliä. Voin olla lähettämässä koiraa tai vastaanottamassa sitä veneessä. Sen vienti on samanlainen. Se ei lähde kunnolla uimaan tai sitten se käy uimassa esine suussaan pyörähtäen veneen edessä ilman luovutusta  Käsikosketusta pitää vahvistaa tuonti-ideassa. Sen pitää olla vahvempi eikä vain hätäinen yritys. Koiran pitää yrittää kunnes se saa tuotua asiansa.

Kuva: Irene Erling
Hakutreeneissä on edelleen jatkettu motivointitreenejä. Löydöt on pääasiassa. Maalimiehet on palkanneet koiran ilmaisun aloituksesta. Ilmaisuja ei ole kuitenkaan unohdettu vaan haukkusarjaa on otettu treenin loppuun. En tiedä, onko motivaation nostaminen maalimiehiä kohti vain laastariratkaisu motivaation kantamiseen pitkille tyhjien sarjoille. Toistaiseksi nyt ainakin jatketaan näin, sillä Rinna ei viime treeneissä uponnut tarpeeksi myötätuuleen eikä löytänyt maalimiestä ennen kuin lähettelin sitä useamman kertaa samaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti