maanantai 13. kesäkuuta 2022

Lastentauti


Ike kävi näyttämässä silmiään viime viikolla Apexissa ell Anna Valtoselle. Diagnoosiksi tuli rakkulainen sidekalvontulehdus molemmissa silmissä. Se on suht yleinen nuorilla koirilla, joiden immuunipuolustus vaan reagoi liian vahvasti ärsykkeisiin. Lisäksi vasemman silmän sarveiskalvolta löytyi pari pientä haavaa. Vasempaan silmään aloitettiin nyt antibioottitippa (Ofan Akvakol) ja oikeaan antibiootti kortisonin kanssa (Oftan Dexa-Chlora). Samaa tippaa jatketaan myös vasempaan viikon pelkän antibiootin jälkeen haavojen parannuttua. Kokonaisuutena tippoja laitetaan muutaman viikon ajan vähitellen antokertoja vähentäen. Lisäksi Ike käyttää nyt ainakin kuurien ajan kostutustippoja (Bepanthen Eye) ja tarvittaessa silmiä huuhdellaan suolaliuoksella. 

Ike ei tykkäisi hirveästi tippojen laitosta, mutta on alistunut kohtaloonsa. Pakolla ja lahjoen mennään, nyt ei ole mahdollisuutta koiran omaehtoisuuteen. Onneksi tippoja laitto menee kerta kerralta näppärämmin ja Ike on oppinut odottamaan herkkuja laiton jälkeen. Toivottavasti vaiva paranee eikä uusi.

Noin muuten Ike on taas kasvanut. Painoa oli nyt eläinlääkärillä reilu 14 kg ja kotimittauksella korkeutta on yli 50 cm. Kaikki hampaat on vaihtuneet ja koipi on alkanut myös välillä nousta. Ike on myös alkanut ahkeroimaan myös pieniä tihutöitä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti