sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Eka evl-koe


Matkattiin Tiian kanssa Lempäälään Tampereen Seudun Koirakerho ry:n tokokokeeseen. Koepaikkana oli TamSKin kumimattopohjainen halli. Tuomarina kokeessa oli Jaana Tala.


Paikallaanolojen jälkeen yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan. Ekassa erässä oli seuraaminen, ruutu, metallihyppynouto ja luoksetulo. Toisessa zeta, ohjattu nouto, tunnari ja kaukot.


Paikalla istuminen   8


Unohdin tarkistaa koiran asennon ja se jäi tassut supussa istumaan. Alkuun se oli korjannut asentoaan niin, että oli liikuttanut sekä etu- että takaosaansa. Lopussa oli vielä siirtänyt toista etutassua.


Paikalla makaaminen   6 ½


Kuusi kertaa lonkan vaihto.


---


Seuraaminen   7


Koirasta pääsi isompi piip heti alussa liikkeellelähdössä. Hieman pienemmästi se piippasi hitaan seuruun täyskäännöksessä. Ihan pieni piip kuului askeleissa sekä oikeaan että taakse. Näistä pistevähennys.


Video.


Ruutu   5


Empäs muistanut viritellä koiraa lainkaan oikealla taajuudelle. Hienon merkin jälkeen se lähti takaviistoon. Toisella käskyllä löytyi ruutukin (tosin mun makuun liian reunapaikka). Lisäksi ennakoi vissiin maahanmenon. (Eipä ole muuten muistettu treeneissä käyttää narua merkin ympärillä...)


Video.


Metallihyppynouto   10


Uusien sääntöjen mukaan noutokäsky pitää antaa heti koiran lähdettyä liikkeelle...


Video.


Luosetulo   8


Jätössä koirasta pääsi piip, mutta pistevähennykset lienee kuitenkin pysäytyksistä. Pysäytykset oli kuitenkin kohtalaisen hyviä :)


Video.


---


Zeta   9


Ei tietoa mistä pistevähennys.


Video.


Ohjattu nouto   0


Tuomarin kommentti: "Sehän meni toisella kerralla ihan hyvin." Niimpä. Ekassa yritelmässä Sas olisi juossut suoraan merkin ohi kapuloille. Uudellakaan käskyllä se ei hakeutunut merkille, joten kutsuin koiran kokonaan pois. Uusinnalla koko kuvio sujui hyvin (joskin vino merkki).


Video.


Tunnari   8 ½


Tökki kapuloita hieman kuonollaan. Kapulan kanto oli erävoitto. Sarppa ei pureskellut kapulaa lainkaan ja luovutusasento oli suora!


Video.


Kaukot   6


Muuten ihan näpsäkät vaihdot (ei edes kääntänyt etutassuja alleen makuissa!), mutta tuli eteenpäin s-m- ja s-i-vaihdoissa yhteensä parikymmentä senttimetriä.


Video.


---


Tulos: EVL3, 216,5 p. ja sijoitus 7./7.


Mä olen ihan tyytyväinen suoriutumiseen :) Asetetut tavoitteet saavutettin: saatiin kisakokemusta evl:stä ja sieltä tuloskin, hyvä kolmostulos. Sehän oli tiedossa, ettei Sara osaa vielä liikkeitä varman ykköstuloksen veroisesti. Eli viilattavaa riittää siellä täällä, etenkin kun arvostelu tuntui kiristyvän aika tavalla voittajaan verrattuna. Lisää treeniä siis vaan. Varsinkin tuo äänenkäyttö pitäisi saada pois, jos vaan tietäis miten siihen puuttua :/ Aika hyvässä kilpaseurassa kisattiin muuten. Kaikki muut näkyi olevan vähintäänkin Suomen tottelevaisuusvaliota :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti