lauantai 12. maaliskuuta 2011

Hallitokoa


Käytiin HSKP:n vapaavuorolla. RINNA aloitti ruudun parissa. Eka näyttöruutu, loput ilman näyttöä. Matkaa oli viitisen metriä. Kerran tehtiin kisamatkaltakin. Tässä jäin itse lähemmäs ruutua. Penne teki aivan loistavia ruutuja :) Se juoksi täysiä ruutuun ja pysähtyi hyvään paikkaan käskystä. Palkaksi lensi aina pallo ruudun taakse. Vaikka "Seis"-käsky toimiinkin nyt hyvin ruudussa, se ei ole vielä tarpeeksi terävä jääviä ajatellen. Edelleen erikseen treeniä siis siihen.


Hyppyä otettiin parin laudan korkuisena. Palkkapallo lensi pennun hypätessä. Hypylle irtoaminen ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa. Sen sijaan Rinnalla oli vaikeaa ottaa perusasentoa hypyn edessä. Se tuli kyllä sivulle, mutta jäi mieluummin seisomaan kuin istui. Paljon siis perusasentoja hyvällä palkalla hypyn edessä jatkossa.


Loppuun otettiin paikallaanolot kolmen koirakon voimin, Rinna reunimmaisena. Ensin istuminen 2-minuuttisena. Istumista ei ole tehty aikoihin ja jätössä pentu tarjosi koko ajan maahanmenoa. Jätinkin pennun sitten namilla istumaan. Olin koko ajan näkösällä 5-10 metrin päässä ja kävin palkkaamassa pentua useasti. Muuten pentu istu paikoillaan kuin tatti, mutta välillä pää pyörähti avonaiselle ovelle päin. Ulkona oli jo seuraava joukko vuoroa odottamassa. Näistä kielto ja kehu heti kun kontakti palasi. Heti perään otettiin makuu muutaman minuutin mittaisena. Tässäkin kehuin ja palkkailin tiheään. Asento pysyi makuussakin, mutta pää kääntyili tässäkin jonkin kerran. Ja jottei ihan liian helpoksi menisi, niin kävin ekaa kertaa paikallaanmakuun aikana piilossakin muutamien sekuntien ajan (kerran verhon takana ja kahdesti ulkona). Pentu kesti tämän hyvin. Lopussa kävelin pennun taakse evl:n tapaan. Sekään ei tuottanut ongelmaa.


Vähän joka välissä tehtiin perusasentoja ja pikkuseuruita. Perusasentoja tehtiin häiriössä. Häiriönä toimi leikkivä, luoksetuloa tai ruutua tekevä koira. Vaikemmmissa kohdissa kontakti tippui, mutta pääasiassa penne piti kontaktia hyvin häiriössäkin. Seuraamiseen pitäisi alkaa rakentamaan jotenkin vähitellen kestoakin. Lisäksi tehtiin perusasennosta maahanmenoja ja takaisin perusasentoon nousuja. Luvattoman paljon oli alkuun taas vinoja maahanmenoja. Maasta istumaan penne vaatii vielä käsimerkin käskyn kanssa. Muuten istumaannousu on hidas tai vaihtoehtoisesti siihen tarvitaan parikin käskysanaa. Edelleen siis tätäkin tutummaksi.


SARA teki välissä pari metallihyppynoutoa. Eka perusasentoon asti, tokassa paluuhypystä palkkaus. Saramaiseen tapaan hyviä. Jäävien asennoissa pysymistäkin muisteltiin. Koira pysyi kaikissa asennoissa hyvin paikoillaan minun kiertäessä sitä. Lisäksi otettiin asennoista seuraamiseen lähdöt. Kaukovaihtoja tehtiin riman kanssa läheltä ja kaukaa. Kaikki hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti