lauantai 26. maaliskuuta 2011

Piirin vapaavuorolla


SARALLE ensin ruutua (merkiltä vasempaan). Merkit oli alkuun hieman vinoja ruutua kohden, mutta kun jätin nämä palkkaamatta alkoi koiruus tarjota parempia merkkejä :) Ruudussa oli kosketusalusta kauimmaisessa kulmassa. Toistaiseksi pidetään alusta mukana treeneissä korjaamassa koiran paikkaa. Otin vielä erikseen ruutukävelyt koiran seistessä ruudussa. Ekalla kierroksella se vähän nyki, toisella ei enää. Hyppynoutoa tehtiin ensin normaalisti. Sitten hypyn kautta ruutuun menoa. Ekalla seisomisesta palkkaus, toisella maahanmenosta ja sitten taas seisomisesta. Ei ennakointia maahanmenoon :) Ruudusta päiin lähetin koiraa hyppynoutoon, matkaa oli n. 15 m. Hyvin se irtosi hypylle.


RINNA aloitti vuoronsa ruudulla. Ensin naksuttelin oikeaa paikkaa. Hienosti penne tarjosi! Sitten tehtiin lähetyksiä kauempaa ruutuun. Näissä pallo lensi heti "Seis"-käskyn kanssa yhtä aikaa. Hyvin sekin irtoaa. Noudossa pentu pysyi hyvin sivulla kapulaa heittäessä. Noudettaessa kapulaa palkkasin vauhdista. Otettiin erikseen läheltä kapulan kanssa luovutusasentoon tuloa joko niin että pennellä oli kapula jo valmiina suussaan tai se nosti sen maasta. Näihin tarvitaan vielä lisää varmuutta, mutta eiköhän se treenaamalla tule ;) Hyppyä tehtiin parin laudan korkuisena. Palkkasin nameilla perusasennoissa hypyn edessä eikä nyt pennulla ollut ongelmaa tulla perusasentoon. Ensin heitin palloa koiran hypätessä. Sitten otettiin ekaa kertaa seisomaan pysäytysta esteen takana. Ekalla kerralla pentunen ei kuunnellut käskyä vaan jäi vaan etsimään lelua. Toinen oli jo parempi. Lopuksi piilottelin vielä tunnarikapulaa pariin otteeseen halliin. Eka löytyi nopsaan, toista Rin joutui jo etsimäänkin vähäsen. Olin nyt varautunut kahdella samanlaisella narupallolla ja pennekin pysyi nyt suht kurissa juosenteluineen.


Lopuksi SARALLE vielä kaukoja. Ensin juoksin peruuttaen koirasta poispäin, sitten juosten ja olan yli käskyttäen. Nämä oli hyviä vaihtoja. Sitten n. 20 metrin etäisyydeltä vaihtosarjan käskytys. Melko täydellistä, Sas liikkui vain 5 cm eteenpäin. Otin vielä yksittäisiä s-i- ja s-m-vaihtoja hallin toisesta päästä. Nyt nämäkin hyviä. Ihan lopuksi vielä seuraamista. Siinä liikkeellelähtöä ja myös askelsiirtymiä. Alkuun jouduin tehtiin useampikin lähtöyritys ennen kuin koira oli hiljaa. Loppua kohden parani, muttei kertaakaan päästy heti ekalla yrittämällä liikkeelle :/ Ei stiä ollutkaan niin helppoa korjata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti