torstai 10. maaliskuuta 2011

Paniikkitreenaamista


Tokoiltiin Sirkuskentällä. Ensin SARALLE ohjattua noutoa (ilman keskimmäistä kapulaa). Näin tässä kokeen alla ajattelin vaihtaa käsimerkkiä ja käskyä... Käsimerkki on ollut sama kuin ruutuun lähettäessä, nyt heitän käden alakautta (ruutuun yläkautta) ja käskyyn otan suuntakäskyn lisäksi noutokäskyn. Toivottavasti auttaisi paremmin koiraa erottamaan ohjatun ja ruudun toisistaan. Koska Saran merkki on mitä on, niin sitä tuli todellakin taas käytyä läpi. Saran tarjoama merkki on itse asiassa ihan hyvä, mutta kun kriteerinä on täysin suora asento juuri merkin takana, niin hiemat vinot ei vaan kelpaa. Nyt merkki sujuu oikein n. 5 metristä lähettäessä, kauempaa vain satunnaisesti. Pitä siis vielä vahvistaa oikeaa asentoa ja vähitellen kasvattaa matkaa. Ennen sunnuntaita kuitenkaan ei vaan ehdi. Noudot otettiin kahteen kertaan kumpaankin suuntaan. Ekoissa perusasentoon asti, tokissa vauhdista palkkaus. Ruutu oli eri suunnassa ja eri merkin kautta. Jätin sinne pallon valmiiksi kauimpaiseen kulmaan. Virittelyistä huolimatta ensimmäisillä yrittämillä Saralla oli edelleen ohjattu nouto mielessä ja se lähti merkiltä takaviistoon. Vasta näyttöruudun jälkeen koira löysi ruutuunkin. Toisesta suunnasta lähettäessä ruutu löytyi heti. Edelleen enempi tarvii siis vahvistaa ruudun ja ohjatun eroa.


RINNAN vuorolla aloitettin ruudulla. Pikkukoiruus on alkanut oppimaan "Seis"-käskyä ja nyt kokeilin sitä ruutuunkin. Tehtiin näyttöruutua muutamasta metristä. Alkuun pennun pysäyttäminen vaati kaksi käskyä, mutta loppua kohden suoritukset parani :) Loppuun vielä leluruutu kisamatkalta. Tällä kertaa muistin tehdä virittelyt joka kerta ennen lähetystä ja pentukin tiesi mitä oltiin tekemässä. Sitten noutoa ohjatun kapulalla. Pari kertaa vauhtinouto. Ekassa palkkaus vasta, kun pentu oli tuonut kapulan aika lähelle, tokassa heti noston jälkeen. Lisäksi treenattiin vähän pitoakin. Sitten vielä seuraamista. Tuuli aika navakasti ja pentu meinasi vähän lähteä tuulen mukana. Otettiin nyt pidempiä suoria pätkiä ja täyskäännöstä oikeaan. Täyskäännöstä tehtiin imuttelemalla, sillä ilman vetävää namia pentu olisi tehnyt käännökset eri suuntaan kuin minä :p


SARALLE vielä luoksetulon seisomaanpysäytystä. Alunperin opetin seisomaanpysäytyksen peruuttamista hyödyntäen käyttämällä samaa käsimerkkiä. Nyt viime päivinä olen vahvistanut peruuttamista käsimerkillä (vähän on hukassa, kun nykyään peruutus tapahtuu suullisella käskyllä). Ensin pohdittiin Saran kanssa sitä, jatkuuko peruuttaminen vielä vaikka käsimerkkiä ei ole. Ei jatku. Koira peruuttaa nyt käsimerkin ollessa päällä, käsimerkki pois ja se pysähtyy. Yhdistelin nyt tätä luoksetuloon ja ihan kivoja pysätyksiä saatiin vaikkakin suoritus koematkalla vaatii vielä kaksoiskäskyn (käsimerkki + suullinen peruutuskäsky). Taaksepäin suuntautuvaan asennetta saataneen vielä lisää kunhan koira tulee tutummaksi tämän kanssa. Ei siis varmaan toimi vielä sunnuntaina. Samaa ideaa hyödyntäen ajattelin opettaa Saralle maahanpysäytyksenkin uudestaa. Eli Sarppa opettelee nyt ryömimään taaksepäin :D Sekään ei valmistu sunnuntaiksi... Loppuun vielä pikkuseuruita, joissa palkka heti perusasennosta, liikkeellelähdöstä, seuraamisesta, seuraamisen jälkeisestä perusasennota tai siirtymän jälkeen uudesta perusasennosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti