sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Jounin opit + tokoa


Krapulaisen aamu valkeni turhan varhain :p Mentoritapaaminen oli kuitenkin aamuksi sovittu ja sinne mentiin ja olipa hyvä, että mentiinkin! Teemana oli puomin kontaktit. Puomin takana oli pussi kutsuvasti. RINNA aloitti. Sen alastulo on hyvällä mallilla. Alunperinhan se on opetettu 2on2offiin naksutellen ja sitten siirrytty muutaman metrin päässä olevaan namialustaan ja se on häivytetty pois (edelleen silloin tällöin käytössä). Näillä eväillä koiralle on saatu luotua itsenäinen 2on2offiin hakeutuminen. Se on nopea ja asento on suora. Häiriöitä on jo otettu mukaan, mutta niitä voisi nyt alkaa työstämään enempi. Lisäksi namialustan voisi vaihtaa leluun. Nyt kokeiltiinkin lelullakin ja sekin sujui. Ylösmenot on pitkään ollut ongelmana, mutta eipä ole enää! Rinna nimittäin ottaa kuin ottaakin ylösmenot. Ongelmaa on vain tuottanut se, että olen lähettänyt koiran puomille sille liian läheiseltä etäisyydeltä. Hyvä homma!


Rinnan kierroksia voisi laskea radan alussa tehtävä rauhottuminen. Eli otetaan koira jalkojen väliin istumaan ja puristetaan sitä jaloilla kyljistä. Samalla otetaan pää käsien väliin ja peukalot laitetaan silmien väliin (akupunktiokohtia). Tätä kokeiltiinkin ja ehkä se oli lähdössä hieman rauhallisemmalla mielellä.


SARAN kontaktitreeniin lisättiin puomi-putki-erottelu alkuun. Lisäksi lisättiin häiriöitä omalla liikkeellä ottamalla pari hyppyä alkuun. Passiivista puomin valintaa on treenattu ja nyt ei koira mennyt kertaakaan väärin. Saran kanssa on myös tehty häiriöitä kontaktin jälkeen ja näitä tehdään edelleenkin.


Jäätiin työstämään vielä RINNALLE keppejä ja keinua. Keppeille laitoin alkuun kuusi verkonpalaa. Sain vähennettyä niitä kolmeen, mutta se taisi olla kertavahinko, kun pujottelu ei onnistunut kuin kerran... Lisäsin verkot takaisin kuuteen ja vaihtelin niiden paikkoja. Rinnalta sujui pujottelu verkot vain toisella puolen, paitsi loppuun tarvittiin molemmat puolet. Keinua tehtiin leikkeleellä. Lisäsin alkuun hypyn takaakierrolla. Keinun koira suoritti edelleen hyvin. SARAKIN sai tehdä keinua leikkeleellä. Ei ollut parasta.


---


Käytiin iltapäivästä tokoilemassa HSKP:n vapaavuorolla.


RINNA aloitti. • Tehtiin aluksi tunnaria Jessican opeilla. Kapuloita oli pari kymmentä ja toistoja neljä. Rin nostatti kierroksia muista koirista. Se näkyi. Koira sähläsi ja nosti kerran vääränkin. Eka ja vika toistoista oli hyviä.

 • Ruutu oli valmiiksi jo rakennettu vieraista paloista (vasemman puoliset kulmamerkit oli punaisia ja oikealla oli keltaisia, nauha oli punainen). Rinna haki hyvin virittelyllä ruudun katseellaan ja lähti sinne käskystä nyt ilman äännähdystä. Ruudussa pysäytin koiran liian aikaisin, mutta mitä tekeekään Rinna? Pysähtyy hetkeksi siihen ja korjaa sitten oikealle paikalle :D Toinenkin toisto oli yhtä hyvä, osasin nyt pysäyttää koiran oikeaan kohtaan. Työstettiin sitten ruudussa maahanmenoa, siellä pysymistä ja seuraamaantuloa. Ei ongelmia.

 • Luoksetuloissa Rin ennekoi nyt ihan hirveästi pysäytystä, vaikkei niitä ollut edes yhtään tehty alle. Otin vaan niin monta suoraa toistoa, että vauhtiakin alkoi tulemaan edes vähän. Pysäytyksiä tehtiin erikseen. Ne sujuu hyvin, pitäis vaan saada liitettyä ne kokonaiseksi liikkeeksi...

 • Kaukoja tehtiiin n. 15 metrin matkalta i-m-i-m-i ja palkkapallo lensi. Sitten vielä yksi istumaannousu, josta jo palkka lensi.

 • Seuraaminen tuntui nyt paremmalta kuin aikoihin. Alkuun koira vähän tuntui jalassa, mutta mieluummin vähän tiiviimpää seuruu saa mun makuun ollakin.

 • Paikallaanmakuuta tehtiin ryhmänä. Muutama minuutti oli kestoa ja olin piilossa koko ajan. Heti piiloon mentyä Rin tiputti lonkalleen. Kävin korjaamassa ja pian se oli taas lonkallaan. Kävin korjaamassa senkin ja sitten koira pysyi koko loppuajan asennossaan. Kävin nyt välipalkkaamassa.

 • Hyppynoutoa tehtiin puukapulalla. Ekassa koira törmäsi kapulaa tuodessaan ja tiputti kapulan. Loput oli ihan ok.

 • Rinna sai tehdä vielä yhden metallinoudonkin vieraalla kapulalla (treenikaveri tartti kuolausta kapulaansa :D ). Vapautin heti nostosta leluun kiinni.


Sitten SARA. • Aloitettiin seuraamisella maahan palkaten. Yritin oikein provosoida ääntelyä, mutta koira oli silti aivan hiljaa koko ajan :)

 • Otettiin jäävistä seisominen ja maahanmeno juoksusta. Seisominen oli hyvä, mutta maahanmeno tuttuun tapaan hidas. Työstettiin sitten nopeita maahanmenoja ylipäätään, jäävissä ja perusasennossa. Vartaloavuilla se tippuu nopeasti. Tarvii vaan nyt toistoja.

 • Kaukoissa lelulla hetsaten hain virheitä suoritukseen ja niitä saatiinkin. Lelun kanssa koira tekee vauhdot hitaammin (kyttäysmoodissa), mutta kunhan saadaan tekniikka kuntoon, niin eiköhän se nopeuskin taas saada takaisin. Huomauttelin koiralle virheistä. S-m-vaihdossa huomauttaa kärsiikin, mutta epäilen, ettei s-i-vaihto ole koiralle vielä täysin selvä. Tekniikkaa siihen etenkin.

 • Hyppynoudossa tehtiin vinoja noutoja. Sara tartti apuja joihinkin kertoihin. Sille on edelleen helpompaa tulla hyppy takaisinkin, kun kapulan on esteen lähellä. Sivuttaissuunnassa etäisyyttä kasvattaessa se vaikeutuu.

 • Lopuksi Sas teki vielä tunnarin parilla kymmenellä kapulalla. Kapuloille mentiin hypyn kautta. Oikea löytyi näppärästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti