sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tuplavalio


Kirkkonummen Kennelkerho järjesti karsintakokeen hallillansa. Tuomarina oli Ralf Björklund. SARAKIN osallistui. Ensin tehtiin paikallaanolot ja sitten loput liikkeet sekoitetussa järjestetyksessä.


Paikallaan makaaminen   7 ½


Kaksoiskäsky maahan ja lonkkautuminen. Ärsyttävää. Sara katseli liikkuria eikä reagoinut ekaan käskyyn.


Paikallaan istuminen   9


Ei ollut tassuja liikutellut, mutta painoa oli siirrellyt puolelta toiselle.


---


Luoksetulo   9


Perusasennosta koira meni hitaasti maahan samalla äännellen. Se äänsi myös koiraa jätettäessä. Pysäytykset oli ihan ookoot, Sara osaa kyllä paremmatkin.


Zeta   8


Järjestyksenä i-m-s. Koira äänteli melkoilailla koko ajan maahanmenoon asti. Sen jälkeen käskytin koiraa äkäisemmällä äänellä ja se vaikeni. Asennoissa (istuminen ja seisominen) oli vinoutta.


Ohjattu noutaminen   9 ½


Sara ei heti huomannut kapulaa ja tuomarin mukaan se olisi voinut juosta suoraviivaisemmin kapulalle.


Ruutu   9


Äännähdys merkille menossa (!!!).


Metallihyppynouto   10


:)


Kaukot   8 ½


Eteenpäin tuloa s-i-vaihdossa. Kuulemma piippasikin vielä.


Tunnari   8 ½


Maltillista haistelua, mutta palaustusvauhtina oli ravi (!!!). Itse mokasin laittamalla kapulan taskuun jo ennen liikkurin kiitosta. Sara pompsahti siinä samalla.


Seuraaminen   9


Piste meni taas ääntelystä... Tällä kertaa koira kuitenkin äännähteli vain seuruun puolivälissä. Ennenhän se on äännellyt joko vain alussa tai sitten tasaisesti koko seuruun ajan. Sihahdin koiralle sen äännähtäessä. Hiljeni se, mutta pudotti hetkellisesti kontaktin näissä kohdissa. Tuomari ei ollut kuullut ääntelyä, vaan rokotti pisteen niistä parista kontaktin pudottamisesta.


---


Tulos: EVL1, 283 p. ja sijoitus 4./17. Se oli Saran kuudes EVL1-tulos, joten eikös se ole nyt tuplavalio? ;)


---


Tällä kertaa tein kokeilua ja pidin koko yksilöliikkeiden ajan koiran käskyn alla lainkaan sitä vapauttamatta. Liikkeiden jälkeen se sai kiitokset vain pelkkinä rauhallisina kehuina, en koskenut koiraan lainkaan. Lisäksi kielsin sitä ääntelemästä liikkeiden välissä (ja seuruussa). En tiedä vielä miten puuttua ääntelyyn koiraa jättäessä ja nyt ekaa kertaa ilmenneessä äännähdyksessä merkille mennessä. Sara kesti kokeen hyvin ilman vapautuksia ja jatkossa mennään samalla kaavalla. Mun pitää myös yrittää olla jämäkämpi käskyissä, jotta kierrokset pysyisi koiralla kurissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti