lauantai 4. helmikuuta 2012

Rinnan tokotunti


RINNAN tokot alkoi ryhmäseuraamisella. Siinä oli kaikki tempot, paljon käännöksiä sekä askelsiirtymät. Ihan ookoosti sujui paitsi, että yksi täyskäännös meni plörinäksi, kun Rinnan silmien korkeudella oli hanskat... Paikka pysyi muuten ihan kohdillaan, mutta juoksussa tuli edistämistä. Otinkin namin kanssa juoksua.


Sitten jakaannuttiin kuuten pisteeseen, joissa tehtiin eri liikkeitä. Rin aloitti paikallaanolosta. Tehtiin istumista. Vieressä tehtiin ruutua ja pennen pää kääntyili. Palkkailin tiheästi ja pääkin alkoi pysymään suorassa. Ruutupisteessä Rin juoksi joka kerta hyvin ruutuun ja seisahtui oikealle paikalle siellä :) Maahan meno ei sitten sujunut. Koira lähti tulemaan luokse tai sitten istui käskyllä. Tarvittiin käsimerkit mukaan, että koira meni maahan asti. Seuraavaksi tehtiin kaukoja. Otin ensin avon kaukoja. Näissä maahanmenot käskin tarkoituksella vain suullisesti. Nyt toimi. Sitten vähän muitakin vaihtoja. S-i on alkanut edistymään vähitellen. Seuraavaksi hyppyä avona. Tämän Rin nyt osaa :) Hiottiin parin toiston jälkeen sivulletuloja. Koira meinaa jäädä aavistuksen vinoon perusasentoon tullessaan. Luoksetulopisteessäkin jatkettiin sivulletulojen hiontaa. Vikassa pisteessä tehtiin liikkeestä jääviä. Peilitilaa oli vain vähän, joten tehtiin pelkästään liikkeestä seisomista ja siinäkin keskityttiin seisomassa pysymiseen minun liikkuessa ympärillä. Alkuun meinasi tassu liikkua, mutta sittemmin koira pysyi tassuja liikkumatta paikoillaan.


Tehtiin vielä kouluttajan kanssa ruudun loppuosaa ja luoksetuloa. Ruudun loppuosaa on treenattu tosi vähän, tarvii ottaa treenin alle! Laitoin koiran seisomaan ruutuun ja käskin kauempaa maahan. Se teki hyppyloikan eteenpäin ennen kuin meni maahan :p Otettiin uudestaan ja nyt koira meni niille sijoilleen maahan. Kävelyissä koira nousi seisomaan jo kohti kävelyssä. Käskin uudestaan maahan. Loppuosa meni ihan hyvin. Luoksetulossa Rinna nousi seisomaan jo Pirkon käskyllä. Laitoin maahan ja otettiin uudestaan. Nyt koira nyki ekasta käskystä ja toisella Pirkon käskyllä nousi seisomaan. Kolmannella kerralla koira pysyi istumassa nykimättä molemmat liikkurin käskytykset. Kehuja palkaksi. Sitten luoksetulo pysäytyksellä. Se oli hieno! Enemmän treenaamista kuitenkin liikkurin kanssa.


Lisäksi tehtiin paikkamakuu. Tällä kertaa jätettiin koirat lähekkäin hallin lyhyemmälle, mutta lämpimämmälle sivulle. Jäin näkösälle, mutta menin koko hallin mitan päähän seisomaan. Maahanmenon Rin meni omalla käskyllään, mutta sivulle se nousi jo edellisen käskyllä. Käskin uudestaan maahan ja Rin nousi taas toiselta puolen tulevasta käskystä. Käsin taas maahan. Otettiin jokunen häiriökäsky ja nyt alkoi koirakin reagoimaan vain omiin käskyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti