sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Laura Uuksulaisen agikoulutus + tokoa


RINNAN kanssa osallistuttiin Laura Uuksulaisen mölleillle tarkoitettuun koulutukseen. Koulutukseen on tiedossa myös jatkoa. Olin vähän heikossa kunnossa parin baari-illan jäljiltä :p Eipä onneksi tarvinnut juosta, kun keskityttiin lähinnä Rinnan vireeseen. Jos joku ei vielä tiedä, niin Rinna nostattaa hetkessä kierrokset tappiin asti, mikä on ongelmana etenkin agissa. Vauhtia on, muttei aivoja. Ensin puututtiin Rinnan mielentilaan lähdöissä. Tiputettiin kierroksia hihnapakottein. Eli koira hihnaan lyhyelle ja kävelytetään sitä samalla koko ajan hieman päällekävellen. Tämä toimi ja koiran kierrokse laski. Lähdössä otin hihnan pois ja saman tien kierrokset oli taas kaakossa. Uudestaan kävelytystä ja nyt otin hihnan pois, mutta jätin pannan kaulaan. Koira odotti rauhallisemmin lähdössä eikä edes valunut kyttäysasentoon. Radalla Rinnalle voisi opettaa jarruja. Esimerkiksi kääntyvällä hypyllä sen voisi opettaa jarruttamaan ennen hyppyä, jolloin se kokoaisi hyppynsä paremmin. Lisäksi harjoitukset pitää tehdä nyt lyhyinä, ettei kierrokset pääse nousemaan.


Tehtiin erikseen myös keppejä. verkkojen poistamiseksi saatiin uudenlainen vinkki. Tähän asti olen poistellut paloja sieltä täältä aina vaihdellen, mutta verkot voisi alkaa poistamaan alusta lähtien. Nyt otettiinkin alusta ensin yksi ja sitten toinenkin verkon pala pois. Rinnalta pujottelu onnistui ilman niitäkin :)


---


Myöhemmin mentiin HSKP:n vapaavuorolle tokoilemaan. SARA aloitti ruudulla. Se oli valmiiksi jo rakennettu (punaiset ja keltaiset kartiot eri kulmissa, punainen nauha). Ensin otettiin merkillelähetyksen kautta. Merkit oli kunnossa ja Sas haki hyvin ruudusta oikean kohdan. Sitten naksuteltiin ruutua. Läheltä tehdessä Saran tarjoamat paikat ei ole tarkkoja ja saan usein odottaa että, se korjaa ja pääsen naksauttamaan. Kauempaa tehdessä se osaa paremmin hakeutua oikealle paikalle. Hahmottanee siis ruudun kauempaa paremmin. Käskin myös kertaalleen koiran maahan ruudussa ja yritin harhauttaa sen ennakoimaan seuruuseen tuloa. Ei edes nykinyt :) Kaukoja jatkettiin viime viikkoiseen tapaan eli hetsasin koiraa lelulla ja koitin saada sen siten tekemään kaukoja väärällä tekniikalla. Sara oli hyvä. Alussa tekniikka petti s-i-vaihdoissa, mutta sitten nekin vaihdot onnistui virheittä. Muissa vaihdoissa ei ollut virheitä. Nyt koira ei myöskään tehnyt vaihtoja hitaassa kyttäilymoodissa vaan ihan normaaliin reippaaseen tapaansa. Seuruussa työstettiin edelleen sitä ääntelemättömyyttä eikä koira nyt kertaakaan äännähtänyt. Tehtiin enemmälti askelsiirtymiä. Niitä pitäisi hieman viilailla. Jäävät otettiin myös. Istuminen oli hyvä, seisomisessa oli taas vinoutta ja maahanmeno oli hidas ilman apuja. Niihin myös työstöä. Tunnari tehtiin parilla kymmenellä kapulalla. Kapuloille meno ja paluu oli hypyn kautta. Eka oli hyvä. Toisessa appari vei oman kapulan ja samalla kosketteli muutamaa kapulaa. Sara maisteli apparin koskemaa kapulaa, mutta etsi sen jälkeen sitten oman. Eli liikkuritreeniä tähän.


RINNA tauotti välillä. Sen kanssa keskityttiin vain seuraamisen edistysongelmaan. Ensin työstin ongelmaa nameilla ja naksulla. Ei ollut haluttua vaikutusta. Vieressä tehtiin ruutua ja se sai koiran keulinnan lisäksi ääntelemäänkin. Otin koiran hihnaan ja nyppäsin siitä aina koira edistäessä. Jopas koira terävöityi ja teki parastaan! Palkkasin maahan nameilla ja äänetkin katosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti