tiistai 14. helmikuuta 2012

Tokoja


Eilen iltalenkillä tokoiltiin Hessun ikkunalla pienesti. RINNAN kanssa tehtiin jääviä. Seisominen ja maahanmeno on kunnossa, mutta seuraamisessa koira taas vaan edisti. Sain sitä taemmas tekemällä seuruun alkuun aina paljon käännöksiä ja täyskäännöksiä vasempaan. Istumisiin tarvitaan vielä oman liikkeen hidastaminen. Normivauhdissa koira jää seisomaan. SARAKIN teki jääviä. Istumiset oli hyviä, seisomiset myös, ne oli suoria. Nopeisiin maahanmenoihin sain vähennettyä vartaloapua. Jatkossa vähennetään se kokonaan pois, mutta tarvinnee muistaa antaa käsky aina vasemmalla astuessa. Sara teki myöskin seuraamista maahanpalkkauksella. Ei nytkään yhtään ääntä :) Keskityttiin enempi käännöksiin ja askelsiirtymiin. Vasempaan askeltaessa koiran perusasento jää helposti vinoksi. Näitä on työstetty tekemällä askeleiden jälkeen paikoillaan käännös vasempaan. Nyt kertamuistutuksella pylly löysi paikkansa.


---


Aamulla lenkkeiltiin Raappavuorella. Jätiin jyrkemmän rinteen päälle pannat ja pyllymäkeä alas laskiessa tippui hihna sekä pipo, eli lisää noudettavaa koirille. Lähetykset tein mäen alta eli noutomatkaa tuli n. 100 m. SARAN noudot oli ok. RINNAN lähtöhaukut on pahentuneet, nyt tulee yhden haukahduksen sijasta kaksi :p Eka nouto oli muuten ok. Toisessa Rin juoksi ensin melkein mäen päälle ja sitten lähti tulemaan takaisin. Se kurvasi takaani ja juoksi samantien takaisin ylös, nyt huipulle asti ja otti pannan mukaansa. Aikaisemmin Rin on näitä tehnyt eli se haistaa esineen, muttei malta paikallistaa. Nyt taisi olla samaa, mutta nyt Rin ratkaisi asian itse.


Esineiden noutojen jälkeen tokoiltiin mäen alla. SARALLE työstettiin ensin nopeutta luoksetulon maahanmenoihin. Käytin hyödyksi rinnettä. Olisi taas pitänyt lopettaa jo siihen ensimmäiseen. Sen jälkeen tuli monta huonoa yritystä ennen seuraavaa hyvää. Maahanmenoihin ripeyttä työstettiin myös jäävissä. Näissä on sama kuin luoksetulon maahanmenoissakin eli kannattaa tehdä vain vähän toistoja, muuten suoritukset vain huononee. Lisäsin välillä joukkoon sekä seisomisia että istumisia. Koira oli kuulolla. Työstettiin myös seuraamisen oikeaa virettä eli sitä hiljaista työskentelyä. Nyt sain kaksi äännähdystä aikaiseksi. Eka tuli, kun otin koiran kylmiltään treenaamaan seuraamista heti Rinna treenattua. Ja toinen, kun oltiin tehty monta liikkeellelähtöä putkeen ilman taukoja tai palkkaa. Eli edelleen jatketaan maahanpalkkauksella.


RINNAN kanssa tehtiin luoksetuloa ja pysäytystä siinä. Nyt vauhdissa ei ollut mitään vikaa, pysäytys ei vaan onnistunut :p Treenattiin erikseen pysäytyksiä. Jos en heti palkkaa tai sano mitään, Rin vapauttaa itse itsensä pysähtymisen jälkeen. Molempiin ongelmiin oli sama ratkaisu eli kaksoiskäsky, käsimerkin lisäksi myös suullinen käsky. Toimi hyvin! Jääviäkin otettiin. Seuraaminen oli edelleen edistävää, argh. Jos jotain hyötyä siitä on, niin voidaan tehdä paljon jääviä liikkeitä eikä koira ala jätättämään... Masentava ongelma se on silti. Jäävistä tehtiin seisomista ja maahanmenoa. Käskytin koiraa heti vasemmalle käännöksen jälkeen, jolloin se oli seuraamassa oikeassa kohdassa. Jäävät sujui. Istumisetkin onnistuu, mutta kun sekoittelen kaikkia, niin istumisesta tulee usein seisominen. Tarvii vaan toistoja lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti