torstai 7. helmikuuta 2013

Aksaa

SARAN aksoissa:


Hyi minua, kun en oo treenannut pussia kuntoon! Nyt pussin helmaa pidettiin Saralle vähän koholla. Hyväksi havaittiin helman kohotus koiran mennessä pussiin ja helmasta irtipäästö niin, että se tuli koiran silmille. Sara reagoi siihen todella hyvin laskemalla päätään. Näinkin sen varmaan saisi muistuteltua.

Suoralla 5.-8. sai pistää tossua toisen eteen ehtiäkseen ohjaamaan koiran takaakiertoon kasilla. Ehkä pitäisi opettaa koira hakemaan pelkällä käskyllä takaakierrot jo kauempaa? Kahdellatoista ohjasin pakkovalssilla. Siinä rintamasuunta oli tärkeää pitää kohti seuraavaa estettä ettei hyppy valunut pitkäksi. Samoin hyppy valui liian pitkäksi viidellätoista. Vekkaamalla hyppyjen välissä hypyn pituudesta saatiin pois, mutta vekkauksella koira luki helposti hypyn myöskin takaakierroksi. Selkeesti pitäisi näitä treenata! Keppien jälkeen toimi hyvin persjättö ja putkeen ohjaus vastakäännöksellä. Sara alkaa osata nämä.
 
Lisäksi tehtiin hyppytekniikkana seitsemän esteen perussarjaa. Hypyissä oli yksi tima tai kaksi ristikkäin. Esteinä oli tavallisten hyppyjen lisäksi muurin ja pituuden palikat. Sara teki ensin pelkkä lelu targettina ja loput liikuvalla lelulla. Suorituksissa oli huima ero! Kokeiltiin myös niin, että olin itse lelun kanssa sarjan päässä. Näin tehtynä ei tarvii lelua liikutella, kun koiralle tulee jo kiire. Jatkossa näillä lisää oikeaa asennetta!RINNAKIN teki perussarjaa. Ekalla taisi erinäköiset esteet hämätä. Se osui joka väliin ja pudotti rimankin. Toisella kertaa koiraa ei enää hämätty, vaan se suoriutui sarjasta rinnamaisesti eli niputteli hyppyjä yhteen.

Ennen Saran aksoja Rinna kerkesi pienesti tehdä. Tehtiin viime maanantain vaikeaa hyppykulmaa (kuvan 15. este). Saatiin sujumaan liikkeen kanssa eikä rimakaan tippunut. Tosin tekniikka, millä koira suoritti hypyn, oli ihan kamala. Lisäksi tehtiin kepeille menoa putken kautta. Aika hyvin koira löysi välit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti