sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Viikonlopun tokot

Viime yönä Sporttiksella kumpikin koira teki kisanomaisesti. SARA teki eeveeällän yksilöliikkeet normi järkässä kahdessa osassa. Seuraaminen oli turhan innokasta, mutta siltikään ääntä koirassa ei päässyt kuin kahdesti. Zetan asennot oli ookoot, mutta seuruu tässäkin liian korkeavireistä. Luoksetulossa kokeilin uusia pysäytyksiä. Ei toimi. Seisokäskyllä koira meni maahan eikä osannut toisella käskyllä korjata itseään seisomaan. Se ei vaan vielä osaa. Otettiin luoksetulo kokonaan uudestaan vanhoilla pysäytyksillä. Koira äänsi jätössä ja se äännähti vielä toisenkin kerran minun kävellessä poispäin. Näistä se sai torut. Varmaan liikkeen toisto sai koiran hämääntymään? Toiston pysäytykset oli kuitenkin ookoot. Ruudussa koira teki kummallisia virheitä, koko liike ei meinannut onnistua lainkaan. Ruutu oli paikan päältä löytyneistä keltaisista merkeistä ja se tehtiin lähelle seinää. Toisella laidalla kymmenen metrin päässä oli luoksetulon merkit. Ensin koira oli lähteä suoraan ruutuun päin ilman merkkiä. Kun sain koiran merkille, ruudun sijaan se menikin luoksetulon merkeille. Lopulta sain koiran ruutuunkin. Siellä se valitsi laitapaikan, josta käskin koiran korjata vielä keskemmälle.

Ohjattu nouto oli hyvä. Vauhtia oli riittävästi. Samoin metallihyppynoudossakaan ei ollut moittimista. Tunnarissa koiralla oli liian korkea vire. Se varasti matkaan jo minun henkäisystä. Kapuloiden haistelu oli rajua. Oikea löytyi, mutta se tippui kerran koiralta sen sitä tuodessa. Kaukot oli kamalat. Koira tuli eteenpäin s-m- ja s-i-vaihdoissa sekä ryömi i-m-vaihdossa...

Korjauksena Sara teki ruutua. Nyt ei ollut mitään ongelmaa tässä. Tunnarissa koira ensimmäisellä haukkasi oikean viereistä, joten tehtiin vielä toisto. Se oli hyvä. Palautukset oli nyt kummassakin ravilla. Tunnaria voisi nyt tehdä useammin. Haistelu pitää saada siistimmäksi ja palautus ripeämmäksi. Kaukoja tehtiin vielä lopuksi. Ensin koira teki taas törkeitä vaihtoja, mutta sitten se alkoi tehdä vaihtoja paremmmin. Nyt saatiin siis treeneissäkin esille se kamala s-m-vaihto, jonka koira tekee aina kokeissa. Hyvä näin, niin pääsen puuttumaan siihen.

RINNAN kisanomainen sisälsi samoja liikkeitä koiran tason mukaan kahdessa osassa. Seuraaminen ruutua kohden oli koiralle taaskin vaikeaa, muttei enää niin vaikeaa kuin se on joskus ollut. Hyvä. Tein käännökset Rinnalle liian nopeaan tahtiin ja niissä koira saattoi äännähtää. Rinnan kanssa pitää muistaa se, ettei se ole vielä niin kokenut tekijä. Askeleissa annoin "Sivu"-käskyn muistutuksena ja koira teki suorat perusasennot näissä. Kaaviosta se kuitenkin jätti muutaman perusasennon tekemättä jostain syystä (ruutu?). Kaiken kaikkiaan seuruu oli kuitenkin kivanoloista. Zetan eka suora tehtiin A-estettä päin ja se oli Rinnalle vaikeaa. Loppua kohden seuruu paranikin. Asennot oli koiran tasoiset, eli tassutteleva seisahtuminen, ei tarpeeksi nopea maahanmeno ja istumiseen koira tartti avut. Luoksetulo tehtiin avona. Pysäytys oli hyvä, mutta koira tassutteli jälleen pysähtymisen jälkeen. Tästä pitää päästä eroon. Loppuosakin oli hyvä, kun toistin "Sivu"-käskyn koiran ollessa lähellä. Ei törmännyt.

Tunnari oli muuten ihan ookoo, mutta luovutuksessa koira puri vähän kapulaa. Hyppy tehtiin avona. Siinäkin toistin "Sivu"-käskyä. Kaukot tehtiin avona. Nekin ihan hyvin.

Kaiken kaikkiaan Rinnan kisanomainen tekeminen on parempaa. Se selvästi tykkää liikkeiden välisistä rapsutuksista ja palkkautuu hyvin niillä. Loppupalkkaa ne ei kuitenkaan voita ;)

---

Tänään jatkettiin yöllisiltä HSKP:n vapaavuorolla. SARA osallistui muutaman minuutin ryhmäpaikkamakuuseen. Piilo oli vinossa. Hyvin alas, hyvä makuu, hyvin ylös :)

Ekassa tunnarissa piilotin oikean kapulan näkyvillä olevien väären taakse. Toisessa oikea oli esillä muiden joukossa. Haistelu oli melko siistiä, suullaan koira koski vain oikeaan. Palkkasin kummassakin vauhdista. Seuraamista tehtiin suht paljon ja vain kahdessa liikkeellelähdössä koira äännähti. Teetätin koiralle myös temppuja, joissa sen vire nousee överiksi, mutten saanut sen jälkeen koiraa enää äännähtämään. Hyvä. Askelsiirtymät kaikkiin suuntiin oli hyvät, samoin käännökset. Jäävistä tehtiin vain liikkeestä maahanmenoa. Normaalissa vauhdissa koira tekee sen hyvin uudella tavallaan, myös hitaassa juoksussa. Nopeammassa tekniikka hajoaa.

Saran luoksetulon suhteen en tiedä mitä tekisin :/ Ainakin Kuopioon mennään entisillä. Nyt kuitenkin treenailtiin erillisenä stoppia ja taaksepäin ryömimistä. Stopit oli toimivia. Ryöminenkin onnistuu, mutten tiedä saanko koiraa siten toteuttamaan mun luoksetulon visiota :/ Kaukoja tehtiin läheltä ja kaukaa. Kaikki s-m-vaihdot oli nyt hyviä. Pari kertaa koira tuli pari senttiä eteenpäin s-i-vaihdoissa. Ne käskin koiran korjata. Kerran koira erehtyi ryömimään i-m-vaihdossa ja siihen puutuin. Ruutu oli vieraista pienistä punasista merkeistä. Koira meni hyvin merkille ja ruutuun, ja ruudussa se valitsi hyvän paikan. Joka kerta, nyt ei siis ollut mitään ongelmia ruudun kanssa.

RINNA työsti tunnarin palautuksia. Ensin tein läheltä ja sitten kauempaa tuonteja, jotta sain koiran laukkaamaankin. Kapulaa se piti hyvin. Seuraamisessa Rin tuntui hyvältä :) Perusasentoja ei jäänyt nyt tekemättä. Nyt keskityin itse tekemään paremmat käännökset eikä koira näissä äännellyt. Askeleet sivusuuntiin onnistuu hyvin ja koira alkaa tekemään suorat perusasennotkin niiden jälkeen. Taaksepäin koira ei peruuta suoraan vaan kääntyy ja sen jälkeen suoraan perusasentoon tulo on vaikeampi. Pitää saada koira peruuttamaan suoraan. Jääviä tehtiin kaikkia. Ensin ilman seuraamista nameja nakellen. Seisomiset ja istumiset oli hyviä. Maahanmenot oli superhyviä. Nyt koira teki nopsat maahanmenot namipalkallakin, ennen nämä on onnistuneet vain lelupalkalla. Seuruussa istumiset sujuu, kunhan vain seuruutan koiraa hitaammin. Maahanmenot alkaa olla jo kivoja seuruussakin. Seisomisissa käytin takanamipalkkaa ja koira teki hyvät seisomiset. 

Kokeilin namitakapalkkaa myös luoksetuloon. Se pitää ajaa sisään, sillä koira ei lähtenyt liikkeelle mitenkään nopeasti :p Luoksetuloja tehtiin myös ilman takapalkkaa. Seisomaanpysäytyksen jälkeen heitin lelua koiran taakse, josta koira sai sen vasta vapautussanan jälkeen hakea. Hyvin malttoi. Lisäksi tehtiin sivulletuloja avuilla ehkäisemään törmäämisiä. Ruutua tehtiin voittajana. Olisin halunnut puuttua ääntelyyn, muttei koira äännellyt :) Myös hyvä paikka ruudussa. Kaukoihin koiralla ei riittänyt malttia. Se teki mitä sattuu ja miten sattuu :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti