sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viikonlopun tokoilut

Eilen RINNALLA oli nuorten koirien tokoringin treenit ADT:n hallissa. Alkuun otettiin paikallaanolot liikurilla. Istuminen oli hyvä. Makuussa Rinna toimi omin käskyin. Maassaollessaan se otti sen verran häiriötä viereisen ääntelevän koiran poisviennistä, että meni lonkalleen, mutta piti lonkka-asennon sitten loppuajan. Tarttenee treenailla lisää häiriötä paikallaanoloissa.

Yksilövuoroillaan Rinna treenasi ensin lähtöäänettömyyttä. Ensin metallinoudossa. Siinä koira taisi vain kerran äännähtää, mutta suoritukset oli äänettömiä. Enempi ääntä pääsi ruutuun menoissa. Sain kyllä koiran äänettömäksi, mutta sitten se ei lähtenyt ruutuun käskystä, nyki vaan vierellä :p No, tää olikin odotettavissa olevaa, treeniä vaan lisää. Appari palkkaili koiraa ruutuun ja koirahan vinoutui palkkaajaa kohden. Treenatiin sitten oikeaan paikkaan menoa apparin sijainnista riippumatta. Hyvin alkoi sujumaan, mutta näitä lisää!

Pohdittiin luoksetulon maahanpysäytystä. Mun pitää löytää Rinnalta se haluamani tyyli ja vahvistaa sen käyttöä. Helmpommin sanottu kuin tehty, mutta tehtävä se on :p Sama homma on seisomaanpysäytyksissä. Niissäkin pitää vahvistaa sitä oikeaa tapaa ja saada se yleistymään. Treeniä vaan siis tähänkin.

Lopuksi tehtiin seuraamista häiriöillä, seuraamista päin leikkivää/juoksevaa koiraa. Eikä kontakti tippunut edes lähes törmäystilanteissakaan! Lisäksi tehtiin ringissa perusasennossa maahanmenoja ja sivulle nousuja. Hyvin kuunneltu Rinnalta!

---

Tänään oltiin samassa paikassa HSKP:n vapaavuorolla. SARA pääsi paikkamakuuseen. Maahan koira meni vähän etujalat sivuille harottaen, mutta piti asentonsa koko 3-minuuttisen olon ajan. Sivullenousu saisi olla napakampi. Tein kokeiluja. Käsikosketuksella koira nousee hyvin, mutta tämä vaatii että, kämmen on maata kohden. Oravatemppuna koira nousee myöskin hyvin, mutta sekottaisko se tämän jossain vaiheessa uuden maahanmenokäskyn kanssa? Sanat on niin samanlaisia. "Sivulle"-käskyllä ja koiran nimellä se nousee hitaammin. 

Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin kiertojen lomassa. Seisomiset oli hyviä. Maahanmenot sen sijaan ei tunnu edistyvän :/ No ei kait auta kuin treenata lisää. Seuraaminen oli hyvää. Ei ääntä, eikä edistelyä! Askelsiirtymät oli kaikkiin suuntiin hyvät, samoin käännökset. Käänös + seis oli hyvä vasempaan päin. Oikeaan koira saattaa mennä ensin vähän ohi, mutta korjaa sitten paikan itse. Jäävätkin otettiin. Muuten hyvää, mutta koira ei osaa käyttää uutta tekniikkaansa juosusta maahanmenoissa. Niihin treeniä!

RINNAKIN teki luoksetulon pysäytyksiä. Näitä tehtiin namien heittelyn yhteydessä. Seisomisissa kiinnitin huomiota siihen, ettei koira liikauta tassujaan enää pysähtymisen jälkeen. Maahanmenoista palkkasin kaikki. Siltikin ne loppua kohden alkoi paranemaan. Näitä on tehty niin vähän, että taitaa olla koiralla vaan rutiinin puutetta.

Ruudussa tehtiin ensin paikanhakua läheltä. Sitten lisäsin häiriöiksi leluja, ensin ruudun oikealla puolelle, sitten eteen ja vielä vasemmalle puolelle. Joka suuntaan ensimmäiset toistot oli vaikeita, mutta häiriöistä yli päästyään se kykeni hienosti menenään ruudussa oikeaan kohtaan. Kaukoja tehtiin kaikkia vaihtoja muutaman metrin etäisyydeltä. Pieniä (muttei suuria!) kauneusvirheitä, lisää siis toistoja näihinkin. Seuraamisesta tehtiin lyhyitä pätkiä, joissa keskityin enemmänkin kisapalkkaukseen seuruun jälkeen.

SARAKIN teki vielä lopuksi ruutua häiriöillä. Sitä häiritsi vain ruudun etuosaan jätetyt lelut. Lisäksi tehtiin kaukoja. Ensin takapalkalla ja sitten ilman. Kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti