tiistai 19. helmikuuta 2013

Taaskin!

Taaskin käytiin Somerolla ja RINNA pääsi lampaille. Tällä kertaa se kiusasi vähemmän minua ja enemmän lampaita. Aika rajuhan se on. En tiedä edelleenkään tuleeko tästä mitään, mutta kokeiltaneen uudestaakin. Ainakin muiden eritasoisten ja -rotuisten koirien treenien seuraaminen on kiehtovaa!

---

Somerolta mentiin suoraan Purinalle. Rinnan aksatreenit oli jo ohi, mutta rata oli vielä pystyssä:Ensin menin rataa Rinnan kanssa. Persjättö vitosella oli ensin myöhässä, sitten se oli vähän vähemmän myöhässä. Hypyt 6.-8. oli Rinnalle vaikeasti. Selvästi pitää treenata lisää epäsuoria hyppysuorita. Kontakti oli hyvät. Meno kepeillä samoin. 

SARAN kanssa menin samaa rataa. Saraa on toisaalta kevyempi ohjata, mutta toistaalta ei, sillä se ei irtoa yhtä hyvin. Persjätössä jotain syystä en osannut luottaa koiraan senkään vertaa kuin Rinnan kanssa ja ohjaus oli myöhässä :p Muuten rata sujui.

---

HAU:n tokoissa Sara osallistui paikallaanoloihin. Piilo oli vaikeasti takaviistossa. Makuun puolivälissä koira meni lonkalleen. Menin korjaamaan koiraa ja minun sitä lähestyessä koira korjasi itse asentonsa. Istumisessa tassut ei liikkuneet.

Kaukoja tehtiin läheltä ja kaukaa. Muut vaihdot toimi hyvin, mutta i-m-vaihdossa koira ryömi taaksekinpäin :p Seuraamissa tehtiin henkilöryhmää ja paljolti askeleita. Kaikki hyvin. Luoksetuloissa tein seisomaanpysäytyksiä käsimerkillä. Pidin väliä koiran pysähtymisen ja palkkauksen välissä ja se ehkä auttoi. Maahanmenokäskyyn kokeilin eri äänenpainoja. Matalalla "Ma"-käskyllä ei tapahdu muutosta, mutta korkeammalla äänensävyllä sanottuna koira ehkä teki terävämmän maahanmenon. Näitä olen tehnyt aiemminkin, mutta jostain syystä olen idean hylännyt. Ehkä siksi, etten osaa sanoa käskyä sillä äänensävyllä :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti