tiistai 5. helmikuuta 2013

Kaaos

RINNA aksoissa oli kisateema.Eka kierros oli ihan kaoottinen. Kakkoselta kolmosputkeen ohjasin persjättöä käyttäen ja toki myöhässä. Ajauduin putken suulle koiran tielle, mutta lopulta koirakin saatiin putkeen. Kepeille tultiin putkesta vauhtia saaden. Siten ei vaan kepit vielä onnistu. Hyppysuoralla 6.-8. ajauduin hyppyjen väliin ja Rinna tuli siksi esteen ohitse. Kahdellatoista en saanut koiraa käännettyä tarpeeksi ja se kävi hyppäämässä ylimääräisen hypyn ennen putkeen menoa. Rima tippui viidellätoista. Se on vaan vaikea hyppykulma Rinnalle. Samoin vika rima tippui. Mun ohjaus vaan uuvahti. 

Toinen kierros oli hieman parempi. Osasin tehdä paremmin persjätön ennen ekaa putkea ja sain jarrutettua koiraakin enempi ennen keppejä. Vitosputken jälkeen tein persjätön ja pääsin pitämään paremmin ohjauslinjan hypyillä. Kahdentoista jälkeen sain käännettyä koiraa paremmin eikä ylimääräisiä esteitä suoritettu. Tällä kertaa rima tuli alas kympillä, jossa käskytin riman päällä. Rinnan pitäisi kestää nämä, muttei se vaan kestä (vielä). Samoin vika rima tippui taas. Syy oli varmaan sama kuin ekalla radallakin.

Tehtiin sitten korjaavaa kierrosta. Hiottiin mun persjättöä kakkoselta kolmoselle ja saatiin siitä parempi. Kepeillä oli alussa ohjurin pätkä auttamassa ja vauhdista huolimatta koira pystyi pujottelemaan oikein. Jatkossakin voisin käyttää ohjuria. Koiran tehtävä on löytää oikea vauhti kepeille, minun tehtävä se ei ole. 

Eniten hiottiin 15. hyppyä. Pari rimaa laitettiin nojaamaan estettä vasten, jolloin koira lähestyi estettä pienellä kaarroksella. Ensin Rinnalla näytti olevan vaikeuksi hyppykulman kanssa. Sitten kun saatiin se sujumaan, niin lisättiin muun liikettäkin. Rauhallisen persjätön koira kestää, mutta vauhdikkaampaa ei. Silloin tulee rimaa alas. Vikaksi vielä tehtiin lopun hyppysuora etupalkalla. Sujui.

---

HAU:n tokoissa SARA teki luoksetulon pysäytyksiä kahdella tavalla. Ensin minun ja Erikan väliä juoksuttaen, sitten siivekkeen kierrolla. Stopit toimi paremmin siivekettä kiertäen. Maahanmenot oli kummallakin tyylillä huonoja. Koira tarvii vielä paljon apuja hyvään suoritukseen. Kaukoja tehtiin takanamipalkalla. Vaihdot koira teki teknisesti oikein eikä vaihdot olleet edes jähmeitä takapalkasta takia. Sara osallistui 2-minuuttiseen paikallaanmakuuseen. Olin vinossa piilossa, mutta koira piti asentonsa. 

RINNAN kanssa oli tarkotus työstää ääntelyä noudossa. Rinnapa vaan ei ääntänyt. No, kerran se äänsi pienesti kapulalle lähtiessään ja tällöin en antanut sen lähteä, mutta muut kerrat se oli ihan hiljaa! Tehtiin myös hyppynoutoa eikä ääntä tullut nyt siinäkään. Hyppynoudossa keskityttiin vinoihin noutoihin. Näissä annoin avut paluuhyppyyn. Menohypyt Rinna haki hyvin käskystä eikä se jäänyt nyt ollenkaan vinoon heitettyyn kapulaan kiinni. Rinna teki 2-minuuttisen paikkamakuun muiden tehdessä istumista. Menin samanlailla vinosti piiloon. Rinnalle nämä ei ole ongelmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti