torstai 2. lokakuuta 2008

Blogin korkkaus


Korkataas tämä nyt samantien ja kirjataan eiliset treenit ylös. Eilen Sarps siis treenasi lappalaisporukassa yliopiston hiekkaparkkiksella Viikissä. Olin taas tietysti jättänyt suunnittelematta treeniohjelman, joten otettiin liikkeitä siinä järjestyksessä kuin mieleen tuli... Koiralla riitti energiaa melkein liiaksikin asti. Se näkyi erityisesti seuraamisessa (boing-boing) ja noutokapulan kanssa häsläämisenä. Onhan sillä aina ollut tekemisen intoa ja motivointi ei ole koskaan ollut ongelmana, mutta nyt viime aikoina energiaa on näyttänyt olevan entistä enemmän. Lenkeilläkin usein koira alkaa kulkemaan sivulla silmiin tuijotellen ja kysyen "Mitä nyt tehtäisiin?". Onhan se tuota siitä lähtien tehnyt, kun oppi, että seuraamisesta saa namia, mutta viime aikoina tuotakin on tehty useammin. Lisäksi muiden koirien kanssa juoksennellessa Sara tulee vaatimaan jotakin tekemistä minulta. Hienoa olla koiran silmissä suosittu, jopa suositumpi kuin lajitoverit :) Kaiketi kuitenkin tuo energisyys johtunee säännöllisten treenien puutteesta. Ollaan oltu siis ohjatuista treeneistä tauolla parisen viikkoa. Tämä korjaantuu ensi viikolla.


Mutta siis eilisiin treeneihin. Otettiin alkuun lyhyitä pätkiä seuraamista. Lähinnä oli tarkoitus saada liikkeelle lähtöön varmempaa kontaktia ja opetella sitä peräpään käyttöä. Seuraavaksi liitettiin seuraamiseen avoimen luokan jättävät liikkeet eli maahanmenon ja seisomisen. Maahanmeno sujuu muuten hyvin, mutta koiruus ei aina laske kyynäriään ihan maahan asti (panosta tähän!). Seisomisessa paikallaan pysyminen on hieman epävarmaa, mutta hiljalleen hyvä tulenee. Otettiin myös hieman liikkeestä istumaan jääntiä. Se vaatii vielä käsimerkin, josta pitänee jossain vaiheessa alkaa vierottautua.


Perusasentoa treenasin pyytämällä koiraa sivulle eri kulmista ja vaihtelevilta matkoilta (luoksetulo). Avoimen luokan kaukokäskyjäkin muisteltiin hieman. Sara vaihtoi asennot pylly paikallaan pysyen, mutta istumaannousu jäi vajaaksi, vaikkakin yritin vaihtelevasti vapauttaa takapalkalle. Palataan siis askel taaksepäin ja aletaan muistelemaan oikeita liikeratoja.


Paikallaanmakuuta otin alokas- ja avoimenluokan tyyliin. Ryömimisestä on päästy eroon ja koira pysyy kyllä hyvin paikallaan, mutta saattaa nousta istumaan epävarmuuttaan. Tämä näkyy yleensä siinä, kun kävelen Saran mielestä liian kauas (arviolta > 30 m) tai sitten menen piiloon vieraassa paikassa. Pikaisen maahanpalautuksen jälkeen kyllä sitten pysyy toistettaessakin. Treeninä vaan siis eri paikoissa makuutusta vaihtelevalla välillä. No mutta eilen siis ei noussut muuta kuin kerran, jolloin kävin penkomassa (aarre)reppua. Oli vissiin liian suuri häiriö. Paikallaanmakuun aikana olin piilossa noin puolisen minuuttia. Pelasin varman päälle häiriöiden takia. Otettiin myös paikallaan oloa istualteen. Se sujui ongelmitta.


Lopuksi otin viellä noutoa puukapulalla. Ajattelin, että vauhti hieman hiipuisi loppua kohden, mutta ei... Noutaminen on vaan niin kivaa! Laitoin pari kertaa kapulan koiran ja itseni väliin ja noudettiin kapulaa näin. Ensin välimatka oli liian pitkä (~5m) ja koira häsläsi kapulan kanssa. Lyhensin välimatkaa ja nouto sujui ok. Saralla on vielä opetteluvaiheessa kapulan kiertäminen ja tätä treenattiin niin, että koiran ollessa perusasennossa laitoin kapulan eteeni ja pakotin jalalla koiran kiertämään kapulan toiselle puolelle. Kapulan kiertäminen vaatii vielä paljon treeniä. Se tuntuu olevan jotenkin vaikea Saralle. Lopuksi tapeltiin vielä kapulasta ihan murinan kera :) Kapulan turha pureskelu on muuten jäänyt vähemmälle metallikapulan käytön ansiosta. Lisää siis sitäkin.


Kotimatkalla otettiin vielä luoksetuloja, joissa lähdin juoksemaan pakoon ja vapautin koiran ilman perusasentoa. Vauhtia siis. Lisäksi otettiin paikallaanmakuu vieraassa paikassa, jolloin kiersin parit kontit ja olin piilossa hetken.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti