tiistai 28. lokakuuta 2008

Hurttatokot


Tänään oli HurHan tokoa. Ennen vuoroa otettiin kiertoa, ruutua, eteenmenoa ja noutoa. Kierroissa aluksi Sara tarvitsi pitkälle ohjausta, mutta kunhan taas muisteltiin hieman liikettä, niin koira alkoi irtoamaankin enemmän. Otin jälleen puiden ja lyhtypylvään kiertoa ja kahdeksikkoa puiden välissä.


Ruutua otettiin näyttöperiaatteella. Tällä kertaa Sara ei irronnut juuri lainkaan ja ruutua otettiinkin sitten kädestä pitäen ruudun vieressä. Lopetimme lyhkäseen. Eteenmeno stä vastoin sujui hyvin. Vein lelun näyttävästi noin 20-30 metrin päähän näkyvälle paikalle. Koiralle käsky ja ohjaus. Vauhdilla lähti, eikä irtoamisessa ollut ongelmia.


Sitten vielä noutoa entiseen malliin. Saralla oli aivan liikaa energiaa tähän ja koska häsläykseksi meni, niin lopetimme lyhyeen. Kokeiltiin vähän rauhottua ja laskea kierroksia.


Varsinaisessa ohjelmassa oli noutoa ja kaukokäskyjä. Nouto otettiin yhtenä liikkeenä, jota ei olla aikoihin tehty. Liika kierroksia ei ollut ja koira toimi nätisti. Koira juoksi kapulalle laukaten ja takaisin tuli ravaten. Ei kiertänyt kapulaa, mutta kuulemma ei välttämättä tarvitsikaan. Mutta toisaalta suuremmilla kierroksilla kapula kyllä alkaa lentämään. Muuten kokonaisena liikkeenä meni paremmin mitä kuvittelin, kun ei tosiaan oltu tehty liikettä kokonaisena aikoihin. Lisäplussana Sara ei lähtenyt kapulan perään ennen aikojaan, vaan otti katsekontaktin ja käskyllä lähti vasta liikenteeseen.


Kaukokäskyjä otettiin avoimen luokan tyyliin. Koira sivulle maahan ja itse menin noin metrin päähän käskyttämään. Istu-maahan-istu ja palkka lensi koiran taakse. Ei vajaita asentoja ja Sarps vaihtoi liikkeet ripeästi heti ensimmäisellä käskyllä. Saralle ei siis korjattavaa, mutta ohjaaja voisi kiinnittää huomiota käsimerkkien kestoon. "Istu"-käsimerkki kestää liian kauan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti