keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Sirkuskentän tuntumassa


Pakkasasteita oli -15 ja kentällä oli koiran verran lunta. Tokoiltiin sitten viereisellä pikkuparkkiksella, joka oli vähempiluminen. Ensin taas ohjattua noutoa. Tällä kertaa molemmat kapulat oli koirasta takaviistossa ja keskimmäisen virkaa toimitti reppu (jatkossa aina keskellekin jotakin!). Ensin otettiin oikeanpuolimmaisen noutoa, myöhemmin vielä vasenkin. Ihan kivaa, myös luovutukset. Vain kertaallen jouduin korjaamaan vinoa luovutusasentoa. Sen perään sitten otin varmuuden vuoksi käsiavun suoran perusasennon löytymiseen.


Seuraavaksi ohjelmassa oli ruutua. Ilman alustaa, jälleen pääpainona käskytyksen ajoittaminen. Otettiin parista eri suunnasta pitkiltä matkoilta. Ihan kivoja oli nämäkin, jonkin kerran tosin jouduin uudella käskyllä korjaamaan koiraa keskemmälle. Sa kääntyi alkuun turhan suurella kaarella käskyn kuultuaan ja seisahtui oikeaan laitaan ruudussa. Kun putsasin enimmät lumet ruudusta, niin koirakin kääntyi näpsäkämmin. Seuraavalla kerralla voisi kuitenkin ottaa ruutua taas kosketusalustalla, sillä sen kanssa  Sa kääntyy terävästi. Otettiin ruutua myös EVL:mäisesti. Eli lähetin koiraa ruutuun merkin kautta. Sarallehan ei ole vielä merkkiä opetettu, joten vein koiran aina kuvitellun merkin kohdalle. Hyvin se osasi suunnistaa ruutuun sitäkin kautta ja osasi hakea katseellaan ruudun myös vinosta kulmasta.


Ennen muutaman liikkeen ketjutusta muisteltiin koiran kanssa jääviä. Otettiin kaikkia niitä sekaisin leikin lomassa. Kaikki meni oikein. Sitten palkkaamattomuutta pitkästä aikaa ketjuttamalla tasamaanouto, suora luoksetulo ja idari peräkkäin. Noudossa ja luoksetulossa ei mitään moitteita. Idarikin sujui ookoosti, kaikki jäävät meni nytkin oikein. Koira istui hieman vinoon tai sitten vinoutui minun kävellessä kaaviota, muut jäävät oli suorassa. Mun pitää miettiä askeltamistani idarissa, etenkin käännöksissä (hangessa se on ainakin vaikeaa). Turhan harvoin tulee otettua liikkeita kisanomaisesti palkattomasti. Lyhyitä pätkiä toki tulee tehtyä useamminkin, mutta pidempiä harvemmin. Sarahan toimii kyllä palkatta suht ongelmitta, mutta olisi silti reilumpaa koiraa kohtaan ottaa sitäkin useammin. Lopuksi vielä heiteltiin lelua umpihangessa. Kivaa oli!


---


Illalla sisällä vielä käännöksiä vasempaan. Ensin imutin koiraa mukana, sitten ilman imuttamista. Koira teki Saraksi aivan loistavaa takapäätyöskentelyä! Käännöksen jälkeen pysähdyttäessä se haki hyvänlaiseen perusasentoon ja täyskäännös vasempaan sujui pitkästä aikaa todella hyvin. Kaukoissa koiruutta vähän hämmensi, kun ennakointeja ei palkattukaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti