sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Tuomelan koululla


Miinus viisitoista. Alkuun kasasin ruudun eikä Sar voinut keskittyä mihinkään muuhun... Seuruutin koiraa ruudusta poispäin lähtöpaikalle. Se oli vaikeaa. Seuruu oli väljää ja koirakin jätätti. Jatkettiin seuraamista niin kauan kunnes seuruu sujui normaalisti. Seuruutin Sarpsaa lumivuorelle ja pujoteltiin pylväikköjä. Aika kivaa takapäätyöskentelyä! Lopulta lähetin koiraa ruutuunkin pariin kertaan. Matkaa oli n. 50 m ja ruudussa oli alusta. Hyviä menoja. Lähetin koiraa ruutuun muidenkin liikkeiden välillä. Silloin ilman alustaa ja sain kuin sainkin koiran pysähtymään napakasti oikeaan paikkaan. Pari kertaa kutsuin koiruuden ruudusta seuraamaankin. Jatkossa siis ensin ruudun kasaus ja ruutua liikkeenä vasta myöhemmin.


Sitten siirryttiin ohjatun noudon pariin. Tällä kertaa mukana oli kaikki kolme kapulaa, joista noudatin vain oikean puolimmaista pariin kertaan. Ekalla vilkuili keskimmäistä, mutta toi kuitenkin oikean. Toisella kerralla koiruus haki hienosti kulman kautta kapulan. Molemmissa vapautin vauhdista. Seuraavaksi laitoin tunnarikapulat pylvään ympärille. Tunnarikin sujui loistavasti, koira ei edes pureskellut kapulaa tuodessaan.


Otettiin erilaisia seuruupätkiä, kahdeksikkoa ja pieniä ympyröitä molempiin suuntiin. Koira tuntui pitävän loistavasti paikkansa! Askelsiirtymiä tehtiin kainalolelun avulla. Nekin sujui hyvin. Täyskäännös vasempaan sujui imuttamalla, mutta ilman sitä koira ei tehnyt käännöstä kunnolla loppuun asti. Sitä siis lisää.


Vielä loppuun peruuttamista. Huomasin tässä päivänä eräänä, että koirarukka ei osaa enää peruuttaa. Siinä menikin tovi, että sain sen palautettua koiran mieleen. Nyt otettiin pidempiä matkoja. Vinoonhan se peruuttaa pidemmillä matkoilla, mutta pääasia että peruuttaa.


---


Iltaruoalla taas leikittiin. Askelsiirtymät oli hyviä. Käännökset vasempaan sujui, mutta täyskäännökset ei kuitenkaan olleet parhaita mahdollisia. Parempia kuitenkin kuin aamulla. Kaukoissa kokeilin muiden vaihtojen lomassa s-i-vaihtoa parin metrin päästä. Se onnistui eli lähitreeni on tuottanut tulosta. Jatketaan niitä kuitenkin edelleen helpotettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti