torstai 28. tammikuuta 2010

Sisätokoiluja



  • Käännöksiä paikoillaan on hiottu ja edelleen oikeaan päin kääntyessä perusasentoon on vaikeampi löytää. Sara tulee helposti liian eteen. Täyskäännöksiin vasempaan suuntaan olen ottanut nyt reilun vartaloavun mukaan ja koiran käännös näyttää paremmalta.

  • Askeleet oikeaan ja vasempaan sujuu ongelmitta. Askeleisiin taaksepäin on yhdistetty uusi käskysana "Taka". Taakse päin mennessä perusasento on useimmiten vinohko. Siihen pitää kiinnittää huomiota (koira voisi peruuttaa suoremmin).

  • Perusasentoon tuloja ollaan otettu erilaisista kulmista, myös kapulan kanssa. Nämä on hyviä. Perusasentoja ollaan otettu myös käsien ollessa eriskummallisissa asennoissa, jolloin käsissä on ollut houkuttimina namit. Kädet edessä/etuviistossa on olleet ne pahimmat, mutta muutamien toistojen jälkeen Sa on muistanut mistä oikein on kyse. Suoria maahanmenoja ollaan treenailtu peruasennosta. Lisäksi ollaan otettu seuraamista päin esteitä. Koira ei tiputa lainkaan katsekontaktia (näen peilin kautta).

  • Metallin pitoakin ollaan harjoiteltu. Metalli on se, joka helpoiten valahtaa takahampaille ja jota koira pitää suussaan huonointen. Välillä pidän kuonosta kevyesti kiinni kehuen, välillä vain kehun kun kapula on oikeassa kohdassa. Lelujen kiskontaan olen yhdistänyt sanat "Är-är" ja tamä toimii metallikapulallakin; koira alkaa hurjasti kiskomaan kapulaa itselleen. Itse asiassa tämä toimii jo niinkin hyvin, että koira koittaa oma-aloitteisesti voittaa kapulaa itselleen :p Pitotreenit tuntuu toimivan ja ote tuntuu olevan napakampi.

  • Kaukoja ollaan tokikin otettu. Lähinnä vain tekniikkatreeninä, välillä kuitenkin vauhdikkaampina peruuttamisen lomassa. Peruuttaessa koiruus vaan tekee s-i-vaihdot tosiaankin peruuttaen, se saattaa peruuttaa montakin metriä ennen kuin istahtaa... Jokseenkin tuntuu taas ettei kaukojen kanssa oikein edetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti