tiistai 29. toukokuuta 2012

I hate Mondays


RINNAN agitreeneissä oli teemana poispäinkääntö ja sylkkäri.







Alun serpentiinissä rimat rytisi, mutta toistojen myötä ne alkoi pysymään ylhäällä. Rinnalle serpentiinit ei ole vaan tuttuja. Poispäinkääntö vitoselle oli mahdotonta koiran singotessa putkesta. Kun kerta jotain positiivista pitää ajatella, niin ainakin Rinna on estehakuinen koira :p Ilman putkea kääntö onnistui hyvin. Ysillä tehtiin poispäinkääntö toiseen suuntaan. Tässä jos käänsin liikaa, niin koira haki vitoselle. Jos taas käänsin varovasti, niin se suoritti ysin väärään suuntaan. Tässäkin liika vauhti aiheutti kaahausta. Yhdellätoista tehtiiin sylkkäri. Näitä pitäisi treenata, että kuvio olisi yhtä tyylikäs kuin ennenkin.



Lisäksi tehtiin puomia. Rin jäi alkuun kaikki tassut kontaktille alastulossa. Naksun avulla sain koirasta haettua oikean asennon ja sitten se onnistui kokonaisella puomillakin. Tehtiin myös Lotalta saatua läksyä. Eli Saija piteli koiraa minun juostessa poispäin ja pudottaessa lelun matkalle. Nyt Rin otti lelun mukaan joka kerta.



---



Sen jälkeen taas tokovuoro. SARA osallistui ensin ryhmäpaikkamakuuseen. Minä ja muut rampattiin ulos ja sisään. Lisäksi oli häiriökävelyt. Sara meni lonkalleen heti alkuunsa ja piti asentonsa koko ajan. Istumista teetin samalla, kun rapsuttelin Sätkää. Pari kertaa jouduin huomauttamaan Saralle kääntymisestä (menin Sätkän kanssa Saran taakse). Muuten istui hyvin.



Tunnaria tehtiin hypyn kautta. Sara ei ollut yhtään oikeassa maltissa ja ensin haisteltuaan kapuloita nätisti se alkoi napsia niitä ja tuoda mitä sattuu. Tehtiin tunnari ilman hyppyä ja se sujui. Luoksetulon maahanpysäytystä tehtiin taas juoksuttamalla koiraa Saijan ja minun välissä. Sara meni tuttuun tapaansa maahan, edistymistä ei tapahtunut. Ehkä toistoja vaaditaan vaan lisää tai sitten maahanmenotekniikka pitäisi opettaa uusiksi. Väliin teetin yhden seisomisen. Se oli mainio.



Sitten liikkuroituna ja ketjutettuna metallihyppynouto, zeta, seuraaminen, kaukot ja tunnari. Metallihyppynouto oli hyvä luovutusasennon suoruutta myöten. Zetassa järkkä oli m-s-i, mutta Sara teki maahanmenon lisäksi kaksi seisomista. Kumpikin seisominen oli suoria. Seuruussa koira oli ihan lentoon lähdössä. Se pompotti ja äänteli :/ Kaukoissakin virettä oli liikaa ja Sa tuli ihan törkeästi eteenpäin. Tunnarissa palkkasin koiran vauhdista. Voi itku noita Saran kisanomaisia treenejä! Vire vaan nousee liikaa. En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä, varmaan vaan lisää kisanomaista? Siirtymissä en ollut nyt itse läsnä. Unohdin koiran ja juttelin vain Saijan kanssa...



Korjauksena teetin ensin seuraamista, hidasta ja normaalia. Suoran loppuun liikkeestä istuminen ja siitä kaukot. Seuruu ja istuminen oli hyviä. Kaukoissa koira tuli eteenpäin, josta huomautin. Sen jälkeen se teki vaihdot puhtaasti.



RINNA teki jälleen kontaktia perusasennossa. Kun sain koiran oikeaan moodiin, niin se oli oikein pätevänä taas. Lisäksi Rin teki yhden metallihyppynoudon, jossa palkkasin vauhdista. Muuten ei mitään ongelmaa, mutten meinannut saada koiraa perusasentoon alussa, kun se koitti vaan tulla jalkojen väliin agilityn lähtöasemiin :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti