sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Ennen ja jälkeen jussin

Keskiviikkona oli ATD:n tokon SM-joukkuetreenit Sirkuskentällä. Ensin paikallaanolot, SARA teki makuun kahteen kertaan. Molemmissa pää nousi kesken kaiken, mutta koira korjasi sen, kun käskytin piilosta. Edelleen treeniä pään maahanlaittoon, koiran viereltä poistumiseen ja paluuseen.

Omalla vuorollansa Sara teki ensin ruutua. Merkki oli koirille vaikeasti hiekan ja nurtsin rajalla. Sarakin yritti ensin ohittaa merkin. Ruudussa koiran tarjoama paikka ei ole sama minkä minä haluan. Voisi ottaa tähän kosketusalustan kuurina. Luoksetulon pysäytyksiä mietittiin taas. Nyt paljon vain takapalkkausta stoppiin ja maahanmenoon etupalkkaa. Sivulletullessa tulee pieni törmääminen. Se pois. Namitin alun maahanmenot eikä koirasta päässyt ääniä.

Toinen kierros aloitettiin tunnarilla. Tehtiin kähmintätunnarit. Kaikki paikallaolijat kosketteli kapuloita ja liikkurit vei omankin kapulan käsissään. Tehtiin kaksi tunnaria valmiiksi vastakkain. Ekassa koira näki tunnarien laitoin ja samalla taakse vietiin toiset kapulat. Ekassa Sa nosti omaa, pudotti sen ja tarkisti vielä muut ennen sen tuomista. Palkkasin koiran vauhdista namilla ja lähetin selän takana olevalle tunnarille. Matkalla oli häiriönä tunnarilaatikkoa ja merkkiä, mutta koira tiesi tehtävänsä ja teki kauniin tunnarin. Näitä lisää. Kaukoissa Saralla on jähmistelyä m-s-vaihdossa. Se ei tehnyt lyhennystä ja sen jälkeen muut vauhdot on vaikeita. Tähän rentoutta. Jääviä tehtiin takapalkkauksella. Se toimii näissäkin.

RINNA teki lopuksi nurtsin puolella pienenä treeninä seuraamista, jääviä ja eteentuloja.

---

Torstaina otettiin Sirken kanssa ensin esineruutua Firan metsässä. Ruudulla oli kokoa suunnilleen puolikas koekoosta. Rinna sai ruutuun kolme pienehköä esinettä Sirkeltä. Otin aluksi harjoitusesineen ja koira virittyi hyvin oikealle taajuudelle. Kaikki esineet löytyi ruudusta hyvin.

Sitten suunnattiin Savion kentälle tottistelemaan. Rin meni ensin paikkamakuuseen ja siellä se pysyi. Sitten teetin seuruukaavion, liikkeestä istumisen ja liikkeestä maahanmenon sekä luoksetulon. Seuruu oli ihan kivaa. Liikkeestä istumisen Rin teki oikein. Maahanmenossa kävin palkkaamassa koiraa, sillä se pysyi makuulla ja erikseen otin koiran luokse. Lisäksi jumpattiin niskoja 2-kiloisella kapulalla sekä koira sai mennä vinoestettä edestakaisin.

Treenien jälkeisellä metsälenkillä Rin satutti itsensä. Se seurauksena sillä on oikean etutassun ulommainen varvas mustana. Tovottavasti selvittiin pelkällä mustelmalla.

---

Sunnuntaina hain koirat hoidosta ja suunnattiin heti kohta kehätreeneihin Sirkuskentälle sateeseen. Kenttä oli jaettu neljään kehään. Koirakoita oli parisen kymmentä. Ensin tehtiin paikallaanolot, sitten muut liikkeet. Jonottelua kehiin tuli.

Paikkamakuuta rivissä tehden SARA ei laittanut päätään maahan käskyllä, se laittoi sen vasta avuilla. Tämä treeniin edelleen. Lisäksi koira nosi pään vieressä tehdystä häiriöstä. Käskytin pään takaisin piilosta. Loppu hyvin. Paikkaistuminen oli hyvä.

Ekassa kehässä tehtiin kaukot ja zeta. Kaukoissa aloitus oli istumaannousulla, joka on koiralle helpompi. Sillä asennonvaihdolla Sas aloittaa tällä hetkellä rennosti ja tekee muutkin vaihdot hyvin. Niin nytkin. Zetassa seuruutin koiran ilman asentoja. Toisessa kehässä tehtiin ohjattu nouto ja tunnari. Ohjatussa Sara oli mennä keskikapulalle, mutta kuunteli hyvin korjausta. Tunnari oli hyvä. Palkkasin vauhdista.

Kolmannessa kehässä oli ruutu ja seuraaminen. Merkin taustalla toisessa kehässä oli myös merkki ja Sara meni huonosti merkille. Uusinnalla onnistui. Merkki-ruutu-linjan takan toisessa kehässä oli myös luoksetulon merkit ja sinnehän Sara meni. Sain sen kuitenkin korjattua ruutuun. Uusinnalla meni koko liike hyvin. Seuraamisessa Sara oli tosi hyvä! Se teki hyvin töitä. Paikka oli tiivis, mutta siitähän mä tykkään. Käännökset ja askeleet oli hyviä. Koirasta pääsi vain yksi pieni äännähdys koko kaavion aikana ja siitä koira joutui lyhyesti jäähylle. 

Vikassa kehässä tehtiin luoksetulo ja hyppynouto. Luoksetulossa namitin koiran jätössä ja palasin palkkaamaan sen jätettyäni sen. Varsinaista luoksetuloa ei tehty. Hyppynoudossa oli käytössä puukapula. Se sujui.

RINNA osallistui täytekoirana paikkamakuuseen lopuksi. Se suoriutui hommastaan hyvin. Lisäksi muisteltiin tokoliikkeitä. Merkit ja ruutu on muistissa, samoin virheet niissä. Kaukot toimi metristä. Niitä onkin välillä muisteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti