sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Iltapalatreenejä

Useampana iltana koirat on saaneet iltapalansa joko lähikentällä tai -puistossa. Sara on treenannut tokoa, Rinna tottista ja jälkeä.

SARAN kanssa on tehty tunnareita. Tunnarille menoja kierron kautta, kierron kautta seuraamaan ja eteenlähetyksenä tunnarille. Kaikki on olleet hyviä. Kaukoja on tehty luoksetulon pysäytyksiin ja jääviin liitettynä. Näissä koira ei enää mene lankaan ja tekniikka on hyvää. Sain sen tekemään kerran huonosti, kun ensin juoksin koiraa pakoon ja pysäytyksestä tehtiin kaukot. Seuraamisessa koira on tehnyt hyviä käännöksiä. Lisäksi askeleita taakse on treenattu. Sara on myöskin tehnyt pää maassa makuita.

RINNAN asenne on ollut hyvää, myös seuruussa. Olen siirtänyt palkkaa taskuun päin. Kokonaan ei suusta palkkauksesta tarvii varmaan koskaan luopua, sitä kun ei tarvii häivyttääkään, mutta mitä tahansa on halua suuhun laittaa :p Hyvin on kuitenkin toiminut nyt seuraaminen taka- ja etupalkoilla, kädestä palkaten sekä taskusta palkkaa kaivaen. Jääviä ollaan siirretty nyt juoksuun. Seisominen toimii hyvin takapalkalla. Maahanmeno ei ole niin hyvä, mutta ehkä se siitä.

Namijälkiä Rinna on syönyt puistonurtsilla. Jäljet on olleet n. 40-50 metriä päättyen purkkiin. Nameja on edelleen joka askeleella ja liina on ihan lyhyellä. Toistaiseksi ei ole vielä aika vähentää nameja tai antaa enempää liinaa. Rytmitys on parantunut, mutta ei se varmaan vielä hyvää ole. Yleensä Rin on niin nenä maassa, ettei huomaa edes esineitä ennen kuin ne on kohdalla, mutta nyt koira on huomannut purkin jo pari askelta ennen. Kun ei eteenpäin päässyt, niin koira painoi nenän maahan ja malttoi haistella loputkin askeleet. Mun mielestä koira tarkistaa aikalailla joka askeleen, mutta kaikkea ruokaa se ei kuitenkaan syö sieltä. Liinasta pidättämällä saan sen kyllä syömään, mutta aina en huomaa syömätöntä namia tarpeeksi ajoissa. No ompahan Sarallekin töitä siivoojana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti