torstai 29. toukokuuta 2014

Sadetreenejä

Keskiviikkona oli hakua. RINNALLE laitettiin neljä maalimiestä pressujen alle viiteen kymppiin. Käytiin ensin hakemassa hajua ja sitten lähetys keskilinjalta. Edelleen koiran kanssa saa hakea hajua läheltä ettei koira turvaudu jäljestämiseen. Jatketaan siis treenejä.

Torstaina aamusta tottisteltiin Tiinan ja Marin kanssa Luukissa. Rinna teki ensin seuraamista. Se oli rumaa :/ Turhauttavaa, että treeni voi mennä miten vain. Nyt siis oli huonompaa settiä. Marin neuvosta kokeilin hellästi, mutta päättäväisesti työntää koiraa kädellä poispäin sen tehdessä huonosti. Tuntui toimivalta, sillä koira hakeutui aktiivisesti takaisin oikeaan kohtaan. Toivottavasti tämä toimii jatkossakin. Juoksusta jäävät oli valuvia. Takapalkalla ne toimi paremmin, tosin maahan koira ei pysty menemään takapalkan ollessa mukana. Pitää myydä tämä sille. Luoksetuloissa koira tuli eteen, ekassa vinoon, tokassa suoraan. Hyppynouto oli ok. Vinoestettä tein vain namitellen edestakaisin. Näin Rin tekee sen siistiten. Eteenmenossa treenattiin vain seuruuosiota ja yleistä kuulolla oloa. Nakkasin lelun ja sen jälkeen koira piti ottaa kontaktia, seurata tai mennä maahan ennen kuin se sai luvan juosta lelulle. Paikkamakuun ajan olin piilossa. Rinna haukkui ohilenkkeilevät ihmiset ja koirat :p Seuruussa ammuttiin kahdesti, makuussa neljästi. Lisäksi koira makoili lähistöllä vielä yhden paukun ajan. Ei haitannut.

Illalla SARAN aksoissa oli valmista rataa (Jounin käsialaa). Mentiin rata kolmesti läpi, eikä tokikaan yhtäkään nollaa tehty :p 


8/16-esteellä kokeilin niistoja, mutta eihän Sara sillä käänny. Parempi oli tehdä saksalaisia. 11-renkaalla en uskaltanut kääntää kunnolla ja kaaretta tuli, mutta turvallisempi suoritus. 14-putkeen koiran sai helposti poispäinkäännöllä, kun koiran oli ensin ottanut haltuun väärän pään ohittamiseksi. Täyskorkean okserin suorittaminen oli Saralle vaikeaa. Se ponnistaa vaan liian kaukaa ja kakkosrimaan osui. Koira suoriutui esteestä paremmin, kun pidin itse parempaa vauhtia yllä. Sara peilaa niin mun vauhtiin. Lisää treeniä oksereilla ja kontaktitkin voisi olla paremmat.

Tehtiin vielä hyppytekniikkaa. Ensin perussarjaa kuudella esteellä. Saralla oli etupainoisuutta. Sitten set pointia tasaokserilla korkeuden vaihdellessa 45-55-65-35 cm. Saran ponnistuspaikka ja hyppykaari oli hyvät, mutta koira ei kuitenkaan hypännyt rentona yhtäkään hyppyä. Hyppytekniikkaa pitäisi tehdä useammin.

RINNA teki myös hyppytekniikat. Sen perussarja oli vaivatonta eikä se niputtanut hyppyjä kuin kerran. Set pointissakin hypyt oli rentoja ja hyviä. Rinna teki myöskin tokoja. Se teki nyt ihan eri ilmeellä seuraamista kuin aamulla eikä ottanut häiriöitä vieressä aksaavista koirista tai henkilöryhmän koiristakaan. Se oli tosi pätevänä! Jääviin myin koiralle takapalkan. Seisominen toimi jo ennestään, mutta nyt koira meni maahankin ja nopsasti menikin Istumiseen se ei kyennyt vielä ilman apuja. SARA teki loppuun vielä kaukoja ja pää maassa makuuta. Kaukot oli hyvät. Päätä koira piti hyvin maassa, kun kävelin siitä pois, mutta nosti, kun palasin sen vierelle taskua kaivaen. Korjauksella se kesti namien kaivelut. Koiran taakse mennessä myöskin pää nousi. Treenataan siis edelleen näitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti