keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Paljon aksaa ja vähän muuta

Maanantaina pyöräiltiin RINNAN kanssa ensin ATD:n tokoihin. Rinna teki samoja kuin viimeksikin. Eli seuraamista, jääviä ja luoksetuloa sekä lisänä kaukoja. Seuraaminen tuntui hyvältä, koiralla oli siinä nyt oikea asenne. Edelleen se kuitenkin helposti poikittaa ja painaa. Näihin korjaukseksi koiran kiepsauttaminen ympäri sekä palkkauksen suunta. Jääviä tehtiin takapalkalla. Maahanmeno on edelleen parempi avuilla kuin ilman. Treenataan sitä siis lisää. Luoksetuloihin tehtiin vauhtia putkien kautta. Aika hyviä. Kaukoja tsekattiin vielä lopuksi. Pienien häiriöiden kanssa sujui. Kokeilin kaukoja myöskin pitkältä matkalta eikä sujunut. Edelleen jumppaa siis näihinkin.

Sitten Purinalle Rinnan aksoihin. Ohjelmassa oli iki-kamalat valssit.


Valssaus tuli joka helkutin välissä. Yllättäen ne sujui, ehkä jopa pidin niistä :p Sain ensin ohjattua koiraa oikealla asenteella, mutta sitten palattiin normaalimpaan eli ei tehty koiran kanssa yhteistyötä. Jotenkin sain loppuun mennessä taas oman asenteen kuntoon. En vieläkään tiedä, miten saan itselleni sen oikean asenteen, mutta ainakin siihen liittyy vahvasti koiran hallinta. Kun pidän koira kurissa lähtöön viedessä ja harjoitteiden välissäkin, niin ohjaaminenkin on parempaa. Eli Rimppa ei saa viilettää itsenäisesti ratojen välissä eikä se saa haukkua. Sen pitää kulkea hiljaa vierellä tai sen pitää odottaa maassa lupaa liikkua. Näitä olenkin vaatinut koiralta, mutta aivan liian usein lipsun :p

HAU:n tokot aloitettiin viestitreeneillä. Treenattiin lähetyksiä ja hallintaa. Rin kiljahtelee herkästi seuruussa, mutta lähtölupaa se odottaa hiljaa, joskin nykien ja nousten välillä seisomaan. Näitä edelleen treeniin.

Lopuksi tehtiin vielä häiriötreenejä. Ensin koirat oli rivissä. Osa suoritti paikallaanoloa joko istuen tai maaten ja osa teki samalla kaukoja. Lisäksi tehtiin vuoronperään rivistä luoksetuloja. Paikallaanolot Rinna suoritti hyvin. Kaukoissakaan se ei tehnyt vaihtoja muiden käskyistä, mutta saattoi tarvita vaihdon tekoon toisenkin käskyn. Luoksetulot se teki vain mun luvalla. Tehtiin vielä ringissä sivulta maahanmenoja ja sivulle nousuja vuoronperään käskien. Näissäkin Rin suoritti vain omin käskyin.

---

Tiistaina valssiteema jatkui huippiksissa. 

   
Pidin nyt koiran hyvässä kurissa ja mullakin oli radalla kivaa. Onnistuin välillä ihan oikea-aikaisessa ohjauksessakin sekä valsseissa että takaakierroissa. Rinnalta saa niin paljon linjoja paremmaksi kunnon ohjauksella.

---

Keskiviikkona oli HAU:n kimppahyppytekniikkatreenit. Harjotteina oli perussarja, kasvava sarja ja alastuloharjoitus. SARA teki medinä. Perussarja sillä oli sitä perussaraa. Kasvavassa sen tyyli oli aiempaa huonompi, rimat ropisi. Rimat oli pennun suorituksen jäljiltä melkein maassa, olikohan se syynä? Lopetettiin parempaan suoritukseen. Alastuloharjoituksessa koiran tyyli parani, kun laitoin sen lähtöpaikan aivan apuhypyn viereen. Näin se muissakin harjoitteissa ottaa paremmin takaosan alleen heti alkuun.

RINNA teki pari kertaa kasvavan sarjan ja alastuloharjoitteen maksimitoilla. Sen meno näytti mun silmään vaivattomalta.

5 kommenttia:

  1. Minusta on kiva lukea, kuinka sulla on samahko ;) teema agilityssa Rinnan kanssa kuin mulla Lystin ja etenkin Lykyn kanssa. - Olen tässä hiljalleen tullut siihen tulokseen, että agility on hallintaa. Jos tietynlaiset koirat pääsee revittelemään, katoaa korvat töitä tehdessä. *haaveilee kovassa vietissä nöyrästä koirasta*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kohtalontoveri :D Mä oon kuvitellut olevani tarpeeksi mustavalkoinen koirien kanssa, mutta Rinna on opettanut sen, etten ole :p

      Poista
  2. Samaa olen oppinut itsestäni. On vaikea olla mustavalkea ja pitää rajat koko ajan, kaikessa, kotonakin. Tänään harjoiteltiin taas autohäkistä hyppäämistä ja agilityhalliin menoa, kun "yksi" olisi vähän etuillut.

    VastaaPoista
  3. Valsseja kuin vain vääntää väkisin niin jossain vaiheessa huomaa ettei ne olekaan ihan niin kamalia :D
    Oletko huomannut Sarassa muuten muutoksia luonteessa sterkkauksen jälkeen? Kiksi sterkattiin kesäkuussa ja ainkin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen kun se on pysynyt omana itsenään vaikka hormonit ei olekaan enallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo huomannu vielä mitään eroa entiseen koiran luonteessa. Enempi Sara tunkee nenäänsä joka paikkaan, mutta luulen sen johtuvan enempi tekemisen puutteesta. Nyt se näkyy aloittavan valeraskauttaan. Eläinlääkäri varoittelikin tästä. Joillain nartuilla sterkkaus saa aikaan valeraskauden. Sara tekee siis maitoa, muttei valeraskauskaan ole ennen vaikuttanut luonteeseen.

      Poista