torstai 20. elokuuta 2015

Jälkee & agii

Eilen ja tänään tehtiin jälkiä todella erilaisille pohjille. Molempina päivinä jäljet oli n. 100 askelta pitkiä suoria, joissa ruokaa oli joka askeleella. Eilinen DOTIN jälki meni korkeassa kasvustossa. Vanhemmat häiriöjäljet näkyi hyvin. Häiriöihin Dot reagoi. Tänään jälki oli kuivassa pölyävässä mullassa. Tässä oli traktorin tekemiä häiriöitä ja niihinkin koira reagoi, mutta pienemmin.

RINNAKIN sai samanlaisen jäljen multaan. Nyt alkaa enempi erottua koirien tavat jäljestää. Rinna on enempi suurpiirteinen. Sillä on hirveä halu mennä eteenpäin, tyylistä viis. Dot on tarkkaavampi. Silläkin on menohaluja, mutta se on helpommin hallittavissa. Rinnalle suhteen pitäisi enempi miettiä, millaisia treenejä se tarvitsee. Mistä on hyötyä ja mistä enempi haittaa. Dotille on helpompi tehdä jälkiä, sillä tällä hetkellä sille voi tehdä jälkiä sen kummemmin pohtimatta.

Tänään aksattiinkin. RINNA ja SARA teki kentällä valmiina olleita ratoja:


Rinnan kanssa kolmosesteelle vienti oli mulla hakusessa. Vedin helposti koiran yli jo väärältä puolen. Paremmalla ajoituksella onnistui. Samoin ajoitusta tarvittiin ehtimään vitosen ohjaukseen sekä neljälletoista. Rinnan kanssa harjoteltua Saran kanssa rata meni näpsäkämmin.

Toisella radalla kummallakin koiralla oli vaikeuksia ensin hahmottaa vitoshyppyä. Ehkä valot ja varjot teki sen vaikeaksi hahmottaa. Samoin kumpikin koira ampui putkesta pitkälle eteen... Kun pistin jalkaa toisen eteen, niin ehdin kummankin kanssa tekemään jarrua seiskalle eikä linjat menneet liian pitkiksi. Rinnalla oli vähän vaikeuksia kepeillä malttamisessa. Se pystyi pujottelemaan mun vedättäessä, mutta heitetty lelu oli liikaa.

DOTIN pentukimppiksessa tehtiin hyppytekniikkaa. Dot teki tekniikkaa vain yhdellä hypyllä. Ohjaustekniikkana oli takaakiertoa. Laitoin rimat pyöristämään koiran menoa esteen taakse. Dot taipui näissä paremmin myötäpäivään. Liekö syynä ollut rimojen asettelu. Kepit oli verkotettu vain osittain, kaksi verkonpalaa puuttui. Laiskana päätin treenata siten ja Dothan osasi yllättävän hyvin! Tämä oli kuitenkin vasta toinen kerta verkotetuilla kepeillä. Reikä verkoissa keppien toisella puolen ei haitannut ja mun puolella olevalla sain helposti koiran ohjattua. Tekniikka pujottelussa tuntui koiralla olevan nyt jo hyvä. Lisäksi tehtiin kontaktia, pussia ja rengasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti