lauantai 15. elokuuta 2015

Tokoo, aksaa ja hakuu

Maantaina DOT pääsi Ansun koulutettavaksi. Aloitettiin luoksetulon pysäytyksillä, joita on työstetty nameja eri suuntiin heitellen. Jatketaan aika samaan malliin pienellä hionnalla. Noudon tämän hetkistä tilannetta katsastettiin myös. Jatketaan nyt samaan malliin ja varmuuden lisääntyessä voisi palkkausta muuttaa kapulan pureskelua vähentämään. Merkin kiertoa ei ole tehty hetkeen ja aika on tehtyt tehtävänsä: kiertäminen oli hyvää. Lopuksi koira sai maata arkikäskyllä ja Ansu teki sille häiriötä. Muut häiriöt se sulkee aika nopsaan pois, mutta liikehäiriöt on vaikeita. Muuten mun pitäisi olla mustavalkoisempi koiran asennossa. Maassa voi olla miten vain, mutta kuitenkin kyynärät pitäisi pitää maassa. Dotia voisin auttaa enempi käskyn kanssa vaikka namin kanssa kädellä. Se menee helposti näissä passiiviseksi, mutta namin avulla käskeminen ei mene käskyn toistamiseksi.

RINNA oli Pipsan kurssilla. Katsastettiin lisää haukutuksesta seuraamiseen siirtymistä ja seuruusta takaisin haukutukseen. Ehdittiin vielä katsomaan jäävien tilanne. Kaikki vaatii vielä treeniä. Lopuksi tehtiin häiriötreenejä. Koirien ollessa perusasennossa Rinnan ilmekään ei värähtänyt, mutta koiran istuessa minun ollessa piilossa se meni ekalla häiriökäskystä maahan. Tämän jälkeen ei enää sitäkään.

Paikallaanolotreeneissä Rinna teki 5-minuuttisen makuun mun käskyttäessä muita koiria ja sitten istuessa tuolilla koiran edessä. Hyvin se oli. SARA teki vajaan 10 minuutin mittaisen istumisen eikä mennyt maahan.

Tiistain helteessä käyttiin paikallaanolotreeneissä Heurekan nurtseilla. Sara pääsi tekemään ensimmäistä kertaa EVL:n uutta paikallaanoloa. Tehtiin kahdesti ja molemmissa koira painui istumisessa maahan eikä se sitten käskettäessä maahan olisi mennyt maahan. Tämä vaatii nyt koiran motivaation nostatusta sekä häiriötreeneillä tiedostamisen kasvattamista. Tokikin liikettä pitää nyt treenata osissa.

Keskiviikkona oli hyppytekniikkakimppiksen treenivuoro. Rakennettiin harjoitteeksi ässänmallinen rata, jossa oli mutkaputki, viiden esteen perussarja ja viiden esteen taivutus. RINNA suoriutui näistä hyvin. Tokikaan ei koko sarjaa uskallettu ottaa kerrallaan liian vauhdin vuoksi.

DOT osallistui sunnuntaina Inkan kanssa Vappu Aalatalon hyppykurssin ensimmäiseen päivään. Kirjaan näistä muistiinpanot myöhemmin. Dotin suurimpana ongelmana oli ollut etupäällä kauhonta, jota se teki nytkin perussarjaa tehdessä. Työstettiin tätä yhden hypyn kanssa, jolloin koira asetettiin lähelle rimaa ja palkka oli esteen toisella puolen. Hypätessään vauhditta yhtä estettä koira teki hyvän selän taivutuksen.

Torstaina ensin RINNA pääsi aksailemaan. Tehtiin tämän vuoden karsintarataa:

Linkki kuvaan.

Kaikista vaikeinta oli enempivähempi yllättäen keppien jälkeen putkesta toiseen siirtyminen. Rinna sujahti jatkuvasti putken jälkeen takaisin kepeille. Se on vähän keppihullu :p

Seuraavaksi oli vuorossa DOTIN pentukimppis. Dot pääsi tekemään keppejä sekä kujana että verkoilla. Leveää kujaa koira sai juosta muutaman kerran ja sitten tutustuttiiin ekaa kertaa verkotettuihin keppeihin. Erikseen tutustuttiin lisäksi pussiin, harjoitusrenkaaseen ja puomin alastuloon. Hyppytekniikkana tehtiin pari toistoa viiden esteen perussarjaa, jossa rimat oli vinottain. 

Perjantaina oli RINNALLE hakua. Alueiksi oli tallottu kolme suikaletta, joista jokaisesta löytyi yksi maalimies. Rinnan tullessa alueelle se sai tehdä nenän avauksen eli matkan varrella oli yksi maalimies jo piilossa. Tästä koira riemastui. Näitä voisi tehdä useammin. Kaikki maalimiehet otettiin hajunhakuina. Kaistaleissa koira vaan olisi helposti mennyt jäljestämällä. Ekassa jouduin ottamaan lähetyksen useasti ennen kuin koira lähti sinne minne osoitin. Muut meni paremmin. Jatkossa maalimiehet alueelle selvemmin alueen takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti