tiistai 8. elokuuta 2017

Rallikoiran ajokoulu

SARAN kanssa käytiin pari kertaa Oona Mäen rally-tokokoulussa. Ensin tehtiin kisamaisempi ratasuoritus, josta koirakoiden taso paljastui. Sain onnistuneesti jännityksen päälle, kun vain ajattelinkin koetta. Se kostautui. Kehäänmeno sujui ja aloituksessa koira tarjosi kontaktia. Liikkeellelähdössä se sitten purkautui ääntämisenä. Otin lähdön uusiksi ja sen jälkeen homma kaatui kahteen vaikeaan kylttiin. Koira nousi epävarmuudesta kierroksille eikä määrätiedoton ohjaaja sitä auttanut. Toiselle kerralle tajusin, mistä jännittäminen johtui ja sain itseni ruotuun. Kierros sujuikin paremmin, mutta edelleen mestarissa on paljon sellaista, mitä Sara ei täysin handlaa ja se on epävarmuuttaan kierroksilla. Mulle vinkiksi ottaa aikalisä kylteillä. Kun rauhotun itse ja hengitän syvään, niin koirakin rauhottuu.

Tämän lisäksi suorituksesta paljastui heikkoudet. Järjestäen suoritukset oli liian myöhässä kyltteihin nähden eli kymppejä olisi mennyt :p Vinkiksi täyskäännöksiin, jossa koira kääntyy ohjaaja kohden, tuli käyttää vain sen puoltavaihtavaa seuraamiskäskyä. Toimi koiran siirtyessä oikealta vasemmalle, ei toisinpäin. Oikean puolen seuruu ei ole vielä niin vahvaa, että koira näissä vaihtaisisi vasemmalta puolen pois pelkällä käskyllä. Treenataan. Seuruukäsky tekisi hyvää myöskin täyskäännöksessä koiran kääntyessä poispäin. Tämä on Saralle jalostettu agilitystä, joten käännös on turhan ilmava. Kun käännöskäskyyn lisää seuruukäskyn, niin siitä tuli tiukempi. Saksalaisiin voisi ottaa eri käskyt eri puolilla tapahtuville, sillä koira kiertää näissä eri suuntiin. Edestä puolen vaihtoon saatiin myöskin ohjeet. Nyt vaan treenaamaan.

Radan lisäksi tehtiin eteentulot seisten itse ympyrän keskellä rintamasuunnan pysyessä samana. Koiran tehtävänä oli tulla kahdeksasta pisteestä ympyrän säteeltä eteen. Näitä on Saran kanssa treenattu ennenkin eikä suurempi ongelmia ole. Takaa se tosin ei osannut hakea suoraan eteen vaan tuli aina perusasennon kautta. Sama tehtiin myös oikean perusasennon kanssa. Ei sujunut yhtään niin hyvin :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti