maanantai 28. toukokuuta 2018

Maksullisia treenejä

RINNAN kanssa on korkattu kauden pk-kokeet. Viikko sitten sunnuntaina käytiin ekaa kertaa kolmosluokan hakukokeessa. Hakukokeeseen lähdettiin aika vähin ajatuksin. En oikein tiennyt mitä vaaditaan kolmosluokassa ja mitä niinkuin pitäisi edes treenata. Päätin alle viikko kokeesta osallistua ja hakea listaa treenattavista asioista. Valmistelut oli hyvin vähäiset. Hakua kerettiin treenaamaan vain kerran sterkkauksen jälkeen. Esineissä on keskitytty enempi treeneissä tarkkuusruutuihin kuin varsinaisiin esineruutuihin. Eniten on treenattu tottista.

Koe oli EPK:n koe, jossa tuomaroi oli Marja Uusitalo. Koe järjestettiin Nurmijärvellä. Kivasti kaikki tapahtui samassa pihapiirissä eikä tarvinnut ajella mihinkään. Sää oli lämmin, mutta pihassa oli pieni lammikko koirien vilvoitteluun. Rimppa arvosti!
 


Arvonnassa Rinna sai ekan suoritusvuoron kaikkeen. Koe alkoi hakuradalla. Rinna jaksoi hienosti koko radan. Se meni samaa vauhtia alusta loppuun. Lähetyksiä radan aikana oli 21. Vähempikin olisi varmasti riittänyt. Radalla meni aikaa noin 11 min ilman ilmaisuja. Alussa pistot oli laajempia ja lopussa koira alkoi tekemään enempi piikkimäisiä pistoja. Pisteitä meni koiran liiasta omatoimisuudesta alussa. Rinna oli alun pistoilla välillä pitkäänkin näkymättömissä. En kuitenkaan uskaltanut kertaakaan huutaa sitä. Alueella oli paljon valmiita kiinteitä piiloja, jotka oli tyhjinä jätetty avonaisiksi koirille. Ehkä koira tarkasteli niitä. Pisteitä omatoimisuudesta meni 4.

Ilmaisuista eka oli erinomainen. Seuraavilla haukku pätki, todennäköisesti koiraa alkoi lämmittää. Lisäksi melkein sain hylättyä koko suorituksen, kun kutsuin koiran ilmaisusta hallintaan liian kaukaa! Jatkossa siis pitää muistaa mennä lähemmäs. Haukkujen katkonaisuudesta pisteitä menetettiin 3. Eli maastopisteet hausta 163!


Maasto-osioita en jännittänyt juurikaan, mutta tottista jännitin! Suoritettiin ekana liikkeet. Seuraamiskaavio alkoi tällä kertaa kontaktissa. Treeni ei kuitenkaan kantanut vielä alkua pidemmälle vaan seuruuseen mahtui myös kontaktittomuutta ja väljyyttä. Tästä tyydyttävä. Kaikissa jäävissä valmisteleva seuraamiset oli huonoja. Istuminen oli kuitenkin nopea ja siitä arvosanaksi erittäin hyvä. Juoksusta jäävät oli taas valuvia, luoksetulot hyviä. Näistä arvosanaksi hyvät kummastakin. Kaikki noudot oli erinomaisia. Eteenmenossa seuruu oli kamalaa, mutta koira piti kuitenkin kontaktin. Se lähti käskystä eteenpäin hyvin, mutta ennakoi maahanmenon. Uudella käskyllä se juoksi, kunnes käsky kävi. Hyvä. Paikkamakuusta Rinna nousi istumaan heti jätettyä sen. Tässä näkyi hyvin Rimpan liian korkea vire. Kun ei pysty, niin ei vaan pysty. Arvosanaksi hyvä. Pisteitä tästä suorituksesta 90. 

Tottiksen jälkeen oli vielä esineruutu. Se tehtiin tällä kertaa pellolla. Pellolla ruudussa kävi sivuttaistuuli. Ei olla aikoihin tehty pellolla, joten otettiin kanssakisaajan kanssa pieni treeni vielä välissä. Rimpalla ei ollut treenissä eikä koesuorituksessa ongelmia. Se toi kolme esinettä ajassa ja aika loppui ennen viimeisen löytymistä. Pisteitä esineruudusta 25. Pari pistettä tuomari verotti siitä, että paremmalla ohjattavuudella olisin koiran saanut tarkastamaan paremmin koko alueen. 

Loppupisteet siis 278, koulari HK3 ja kello tikittää! Hyvin meni, oli tuuriakin mukana, joten myös treenilista saatiin.


Palkintona oli kapula!

Nyt lauantaina käytiin Hämeenkyrössä Kyröskosken Käyttökoirien jälkikokeessa, joka oli periaatteella tottiksen perusteella maastoon. Ilma oli hyvän lämmin, mutta Rin olisi ehkä voinut vähän väsyneempi :p Tällä kertaa päästiin ekana paikkamakuuseen. Jälleen Rin nousi istumaan heti, kun poistuin koiran viereltä ja erittäin hyvästi istui paikoillaan koko paikallaanolon. Seuraaminen oli hyvin samanlaista kuin viikkoa ennen. Ekalla suoralla koira oli mukana, sen jälkeen ei enää. Tästä esityksestä tyydyttävä. Istuminen oli erittäin hyvä. Miinusta tuli seuraamisesta. Molemmat jäävät luoksetuloinen oli tyydyttäviä. Seuraamiset oli kamalia, jäävät huonoja eikä luoksetuloissa jarrut toimineet. Noudoissa oli liikaa ääntä, lähinnä haukkua. Erittäin hyvät tuli kuitenkin tasamaa- ja hyppynoudoista ja hyvä estenoudosta. Eteenmenossa Rin alkoi juuri hidastaa ennen maahankäskyä. Tämä hyvä.

Tällä esityksellä tällä kertaa pisteitä 82, jotka ei riittäneet maastoon pääsyyn. Rinnan tottiksen oon siinä mielessä tyytyväinen, että se teki aika samanlaisen suorituksen kahdessa peräkkäisenä kokeessa. Homma ei niinku levinnyt ihan käsiin :p Maastoon pääsemättömyys ei jäänyt harmittamaan, sillä noilla tottispisteillä maastossa olisi pitänyt sujua kaikki suht hyvin. Siihen olosuhteet oli huonot maaston ollessa kuiva ja ilman lämmin. Nyt vaan paljon tottistreeniä alle ja uuteen kokeeseen!



Kuvat EPK:n kokeesta. Kuvaaja Janne Marin.

2 kommenttia: