tiistai 15. toukokuuta 2018

TokojuttujaSARA jäi eläkkeelle tokossa pari vuotta sitten. Nyt olen kuitenkin kaivanut Saran tokoilut naftaliinista. Ei koskaan pitäisi sanoa ei koskaan! Ollaan nyt käyty kaikki liikkeet läpi. Sara tekee kuten ennenkin ihan kuin taukoa ei olisi ollutkaan! Sen voisi melkein suorilta viedä koekehään. Tokikin kaikki, mitkä ennenkin on ollut vaikeaa, on sitä edelleenkin. Esimerkiksi ikuisuusaihe luoksetulon pysäytykset on yhtä valuvia kuin ennenkin. Uusimmat liikkeet on epävarmempia. Niistähän nyt on vähemmän toistoja tehty kuin vanhoille. Treeniä kaipaa ehkä eniten ruudun tyhjään lähetys, johon koiralle ei ole koskaan opetettukaan korjauksia.

On kyllä ollut taivaallista tokoilla Saran kanssa verrattuna noihin keskeneräisimpiin koiriin. Huomaan kyllä kehittyneeni tietyllä tapaa parin vuoden takaiseen. Sarppa odottaa helposti palkkaa tietyissä kohdissa. Minä olen oppinut käyttämään enemmän sosiaalista palkkaa enkä enää niin automaationa vaan namita tai pallota koiraa.

RINNA on treenannut enempi taas asenneasioita. Se on tehnyt vaikeaa tokoa, sellaista, jossa aivot menee koiralta solmuun. Se on tehnyt liikkeiden osioita erilaisia yhdistettynä ja muuten höystettyinä. Rinnan kanssa pitäisi niin paljon enemmän tehdä treenejä, joissa se ei pysty muodostamaan rutiineita ja odotuksia. Sen pitäisi pysyä avoimena ohjausta kohtaan eikä arpoa menemään. Rinnan pitäisi oikeasti tehdä liikkeitä oikealla tavalla yhtenä treeninä kymmenestä. Suurin osa treeneistä pitäisi olla kaavatonta. Mun mielikuvitus ei vaan pysty tähän asti. Ihan vahingossakin tulee liikaa kaavamaisuuksia treeniin mukaan. 

Lisäksi Rinna on tehtyt paljon palkasta luopumisia. Niitä on tehty nyt ajatuksella, jossa koiraa nostatetaan tappiin asti palkalla ja saadakseen himoitsemansa palkan, sen pitää keskittyä. Kun koira kykenee keskittymään annettuun tehtävään oikeassa mielentilassa, se pääsee palkalle. Tässä tulee se, etten aina osaa lukea Rinnaa. Onko se oikeasti läsnä tehtävässä vaiko vain näennäisesti? Haluaisin sen olevan vähemmän palkkaan kiinnijäävä. Konktreettisten palkkojen lisäksi Rin palkkautuu tietyistä liikkeitä myös ja jää liian helposti kiinni tehtäviinkin tai niiden rekvisiittoihin. Rinnalla on pitkä muisti palkka-asioissa :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti