perjantai 23. joulukuuta 2011

Aamun tokot


Oltiin lähikentällä. SARA ensin. Olin laittanut kentälle valmiiksi ruudun ja sinne kosketusalustan sekä ohjatun kapulat vastakkaiselle suunnalle ruudusta. Otettiin noutoja ja ruutuja vuoron perään; oikean puolimmainen kapula, merkiltä oikeaan ruutuunmeno, vasemman puolinen kapula ja merkiltä vasempaan ruutuunmeno. Noudot otin luovutusasentoon asti. Kaikki jees. Sitten kosketusalusta ruudusta pois ja naksuttelin koiralle oikeaa paikkaa ruudussa. Sara tarjosi hyvin oikeaa paikkaa! Ainoastaan ruudun takaa se ei osaa sinne hakea.


RINNA teki vuorollansa myöskin ruutua. Aika hyvin sekin tarjoaa oikeaa paikkaa ruudussa. Se ei kuitenkaan osaa vielä kovin hyvin hakea sinne aivan ruudun vierestä tai ruudun sisältä. Käskin kerran koiran ruudussa maahankin ja sen jälkeen koira tarjosikin ruudussa suoraan maahanmenoa. Se jäi kertayritykseksi korjauksen jälkeen. Merkkiä kokeilin ensin ilman alustaa. Ei suju. Alustan kanssa se toimii hyvin. Otettiin ohjatun noudon alkeitakin, kaksi kertaa kumpaankin suuntaan. Keskikapula oli valmiina ja noudettavan kapulan vein koiran nähden. Merkille vein koiran ja sain ensin viedä montakin kertaa, kun Rin kyttäsi noudettavaa kapulaa niin että oli aivan kierossa. Toistoilla sain koiran suoristumaan. Kehuin ja palkkailin, kun se otti kapulan sijasta kontaktia minuun ja annoin noutoluvankin vain kontaktista. Tuli vähän lähtöhaukkua ja kapulakin sai kyytiä, mutta ilman lupaa se ei sentään kapulalle juossut. Eikä keskikapula häirinnyt mitenkään.


SARAN kanssa tehtiin vielä luoksetuloa. Siinä koira nosti kyynärät ilmaan koiraa jättäessä! Saatiin vääntää aika paljon ennen kuin kyynärät pysyi maassa. Vääntö vaikutti ja koira lähti käskyllä hitaampaa laukkaa. Tehtiinkin pelkkiä vauhtiluoksetuloja. Sara sai kerätä kentältä ohjatun kapulat. Kahdessa ekassa koira sai tulla kapulan kanssa seuraamaan ja vikassa otettiin pelkkä nouto. Siinä koira tiputti raville pari metriä ennen minua. Taisi nuo kapulan kanssa seuraamaan tulot vaikuttaa. Tehtiin kapulankin kanssa vauhtituloa.


RINNAKIN teki luoksetuloa. Otin ensin eteentuloa läheltä ja sitten pidensin matkaa. Se tuli hyvää vauhtia törmäämättä, mutta pidemmiltä matkoilta tullessa ei tullut keskelle eteen vaan oikean jalan kohdalle (?). Tarvii ottaa käsiapuja mukaan ja tehdä palkkausta jalkojen välistä. Seuraamissa keskityttiin taas oikeaan paikkaan. Tehtiin vaan namiavuin naksutellen. Lisäksi otettiin kauempaa seuraamaantuloja (kuin ruudussa). Minun oikealta puolen tuloihin otin avut mukaan, että koira tulee sivulle takaa kiertäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti