sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Avoa


Käytiin RINNAN kanssa Tiltun Koirakoulun möllikokeessa tekemässä avoluokka liikkuroituna. Palkkasin koiraa liikkeiden välissä sanottuani "Valmis" ja koiran otettua kontaktin. Kehäänmenotarkastuksessa namitin koiraa eikä se tarkastusta syönniltä huomannut. Paikkamakuu tehtiin kessun vieressä. Sen kanssa Rinnalla oli vähän ärinää ennen kehään menoa. Makuu meni kuitenkin hyvin. Kahden ja puolen minuutin kohdalla koira oli korjannut asentoaan, muuten se oli maannut liikkumatta.


Yksilöliikkeisiin jäätiin kehään suorilta makuun jälkeen. Seuraamisessa Rin edisti ja juoksussa vähän pomppi, muuten seuruu oli hyvää. Se paikka pitää vaan työstää taemmas. Liikkeestä maahanmenossa seuruussa koira tokikin edisti ja sen takia meni maahan vinoon ja laittoi viiveellä kyynärät alas. Luoksetulon pysäytys onnistui niin terävästi että koira pysähtyi jo ennen merkkiä :D Palkkasin pysäytyksestä. Liikkeestä seisomisessa oli samat ongelmat kuin liikkeestä maahanmenossakin. Nouto otettiin vieraalla kapulalla. Sitä ei koira vierastanut. Jätin tässä palkkamatta "Valmis"-käskyllä, kun koira otti kontaktia vasta toisella käskyllä. Annoin vielä ennen heittoa varmuuden vuoksi odottamiskäskyn. Heitin aivan seinän viereen, mutta silti Rinnan onnistui saalistaa kapulaa. Tuodessaan se tiputti raviin metriä paria ennen, mutta silti onnistui törmäämään kapulan kanssa. Edestä sivulle siirtymän koira ennakoi. Kaukoissa otin vähän kisamatkaa lyhemmän etäisyyden varmuuden vuoksi. Rin teki kuitenkin hyvät vauhdot liikkurista välittämättä :) Ennen hyppyä jätin myös palkkaamatta koiran, kun se ei ottanut kontaktia, tuijotti vain hyppyä. Toisaalta en edes tiedä onko sen niin tarpeen ottaa kontaktia minuun ennen hyppyä. Hypättyään koira istui kuin istuikin käskystä esteen taakse. Takaisin tullessa se tuli suoraan sivulle.


Rinnan avon liikkeet on paljon paremmalla mallilla kuin kuvittelin niiden olevan! Tarvitaan toki hiontaa sinne tänne. Eniten treeniä kaipaa kuitenkin seuraaminen ja seurauspaikan taaksepäin siirtäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti