perjantai 23. joulukuuta 2011

Vuosikatsaus


SARALLA oli hyvä tokovuosi :) Tavoitteena oli valioituminen ja se toteutui. Titteli vaati yhteensä 6 koekäyntiä. Yhteensä vuoden aikana käytiin 9 kokeessa. Tuloksina oli 5 x EVL1, 2 x EVL2 ja 2 x EVL3. Osallistuttiin ensikertaa tokon SM-kisoihin. Ekana päivänä lunastettiin kilpailuoikeus finaaliin ja SM-sija oli 13. Kisattiin myös piirimestiksissä ja Messarin tokokokeestakin käytiin hakemassa kokemusta (molemmat KV-kokeita). Ensi vuonna Sara jatkaa tokoilua entiseen malliin. Käydään kisoissa ja pyritään yhä vaan parempiin suorituksiin. Ehkäpä karsintakokeita, SM- ja PM-kisat, rotumestis...?  Ehkä kokeisiin myös ulkomaille? Koitetaan saada arvostelu myös mahdollisimman monella eri tuomarilla.


Agilityssä oli tavoitteena kolmosiin nousu. Ei noustu, jäätiin yhden nollan päähän tavoitteesta. Vuoden aikana otettiin yhteensä 18 starttia. Niistä 10 päätyi hylättyyn rataan, vitosia (ohjausvirheestä johtuvia rima tiputtamisia ja kieltoja) oli 5 sekä kerran kerättiin 20 virhepistettä ja kaksi nollaakin (LUVA) oli. Teknisesti ollaan edellisvuotta taitavampia :) Ensin vuoden tavoitteena on tehdä hyviä, ehjiä kisaratoja ja siinä sivussa nousta kolmosiinkin.


Pk-puoli on ollut tämän vuoden tavoittelluista vähimmällä huomiolla. Tavoitteena oli treenata ja niin tehtiinkin, tosin enemmänkin ajatustasolla. Tähän asti jälkiharrastus on ollut Saralle lähinnä hyvää ajanvietettä, mutta nyt on alkanut mietityttämään josko ihan kokeisiin tähdättäisiin. Se vaatisi järjestelmällisempää treenaamista. Otetaan ensi vuodelle tavoitteeksi siis järjestelmällisempi treenaaminen niin jäljellä, esineruudussa kuin tottiksessakin. Koetavoitetta en vielä aseta. Jana on se pahin kompastuskivi jäljestyksessä, muuten jäljessä ei ole ollut suurempia ongelmia. Esineruutukin on sujunut hyvin. Kuitenkin kisanomaista treeniä kaivattaisiin molempiin! Tottiksesta puuttuu vielä A-estenouto ja eteenmeno. Molempia on aloiteltu ja ne saadaan kyllä treenattua kuntoon. Eniten mietityttää ampuminen. Koiralle ei ole ammuttu kuin luonnetestissä, josta tuloksena laukauskokematon. Sara reagoi ampumiseen, mutta palautuu kuitenkin siitä nopeasti. Eli töitähän pitäisi kuitenkin tehdä senkin suhteen, jos mielii kisaamaan pk-puolelle.


 


RINNAN ainoana tavoitteena oli näyttelykäynti, muttei sekään toteutunut :P Se jää ensi vuodelle kevääseen (ennen kuin koira joutuisi avoimeen luokkaan, jonne sitä on aivan turha vielä viedä). Hoo ois kiva, mutta saas nähdä miten monta näyttelykäyntikertaa se tuolla ulkonäöllä vaatii...


Ensi vuoden tärkeimpänä tapahtumana on terveystutkimukset mielellään alkuvuodesta. Kuvataan koiralta lonkkien, kyynärien ja selän lisäksi myös olat ja ranteet. Kaikki toki toivottavasti hyvin tuloksin.


Tokokoeura korkattiin jo tänä vuonna virallisestikin. Kokeesta tuloksena oli ALO1. Ensi vuonna tokossa on tarkoitus saavuttaa vähintäänkin kilpailuoikeus voittajaan, ehkä myös kisatakin siellä.


Agilityssä aiemmin olin miettinyt kisauran korkkaamista ensi vuonna, mutta nyt tuntuu siltä että jos ei yhteistä säveltä vielä löydetä niin turha kisoihin on vielä lähteä. Tavoitteeksi siis otetaan yhteisen sävelen löytäminen ja estevarmuuden parantaminen. Monikin este on osaamiseltaan vielä ihan kesken.


Pk-puolelta voitaisiin suunnitella BH-koetta. Sinällään sillä ei ole mikään kiirus, sillä koira ei ole kuitenkaan valmis vielä varsinaisiin kokeisiin ensi vuonna. Eli jos ei sopivaan väliin satu koetta, niin ei haittaa. Lisäksi treenataan jälkeä ja esineruutua sekä tottistakin.


Lisäksi MH-luonnekuvaus olisi kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti