torstai 29. joulukuuta 2011

Hyppytunti


Käytiin Vappu Alatalon valvovan silmän alla tarkistuttamassa hyppytekniikkaa Sporttikoirahallilla.


RINNALLE ensin lämmittelynä viiden esteen perussarjaa, jossa hypyt oli siksakkina. Sitten tehtiin muuria, pituutta ja rengasta yhdistettynä kolmeen hyppyyn. Hypyt oli 6 askeleen välien rimat vinoina. Muuriin ja pituuteen väli oli viimeisestä hypystä 9 ft, renkaaseen 10 ft. Kaikki oli ok. Sitten lisättiin sarjaa vielä putki ja power grid. Rinna ei ole vielä valmis power gridiin. Voimaa on, muttei hallintaa...Rinnalla kertyy kierroksia usein liikaa. Rauhoitteluksi koiraa voi välillä käskeä makuulle ja antaa rauhottua siinä. Lisäksi sen voi viedä välillä ihan jäähyllekin. Lähdöissä valumista (ei siirrä tassujaan, vaan valuu etupainoiseen asentoon) varten vahvistetaan käsikosketusta ja yleistetään se toimimaan eri tilanteissa, kuten agilähdöissä. Koiran pitää pyytää lähtölupaa korjaamalla asentoa. Lisäksi koiran voi laittaa puolesta askeleesta askeleen päähän ekasta rimasta (matala), silloin sen on pakko lähteä liikkeelle takapainoisesti.


SARAN kanssa paneuduttiin ensin okseriongelmaan eli Sara ponnistaa liian kaukaa ja maksiokseri leveänä on vaikea. Sarjana oli kolme hyppyä, välit 5 ft, ja leveä okseri 8 ft päässä. Okserin leveys oli 2 ft ja rimat ristissä, keskikorkeus 45 cm. Oli vaikeaa! Otettiin vuoronperään toinen rima pois, jolloin koira joutui enemmän katsomaan ponnistuspaikkaa. Laitettiin myös ennen okseria pelkät siivekkeetkin, mutta niistä koira ei häiriintynyt. Lopussa siirrettiin vielä okseria kaksi askelta kauemmas. Lopulta alkoi sujumaankin.


Aktivoitiin myös takapäätä tutulla sarjalla. Apuhypystä oli ensin okseriin 3 ft, okserin rimat 30-35 cm. Sitten mitoiksi 4 ft ja 40-45 cm ja lopulta 5 ft ja 50-55 cm. Koira käytti hyvin kroppaansa. Vikassa vaan näkyi se, että voimaa on muttei sitä saa käyttöön suorien kulmauksien takia. Eli Sara on kroppansa takia ennemminkin medi. Korkeuttahan sillä on juuri ja juuri makseihin vaadittavat sentit, mutta pitkä selkä ja suoremmat kulmaukset tekee sen ettei se vaan pysty suoritumaan maksikorkeuksista vaadittavalla tavalla kuin aivan äärimmillään. Tehtiinkin vielä ensin tehtyä okserillista sarjaa, nyt medivälien lisäksi mediokserina ja se onnistui! Jatkossa Saralle voisi treeneissäkin käyttää ennemminkin medikorkeuksia. Koiralle se olisi mielekkäämpää.


Lopuksi vielä rataa, ympyrää molempiin suuntiin. Sara suoritui tästä loistavasti! Se kykeni rytmittämään menemisensä, kokosi hyvin vauhdista ja kaikin puolin teki hyvää työtä! Tosin tässäkin tuli ilmi, että mun pitäisi enemmänkin olla ohjauksessa edellä kertomassa suuntaa.RINNAKIN pääsi vielä tekemään perussarjaa (Rinnakin teki välit medinä, se ei ole lainkaan haitaksi). Lisättiin nyt minun liikettä mukaan ja otetiin myös lähtöjä takaakiertoina. Alkuun koirassa oli liikaa virtaa, mutta se onneksi tasoittui siitä sitten. Minun liikkuminen (kävelyvauhti) ei koiraa haittaa, se kykenee silti tekemään töitä. Toki jos olen kaukana vedättämässä saa Rinnakin tekemään liian kiireellä. Rinnan kanssa pitää työstää sitä, että se tekisi enemmänkin töitä minun kanssa eikä yksinänsä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti