lauantai 17. joulukuuta 2011

Mielen hallintaa


HAU järjesti mentorointia ja hainkin mentoroitavaksi kisapääongelmien takia. Mentoriksemme saatiin Jouni Vainio. Tänä aamuna oli eka tapaaminen. Alkuun keskusteltiin ja puhumallahan noita minun kisajännitysongelmia pitääkin purkaa. Lisäksi toki ohjauksen saaminen paremmaksi tuo lisää varmuuttaa ja vähentää jännitystä. Tehtiin alla olevaa rataa, SARA pääsi tekemään. Mun linjat ja ajoitukset on pielessä. Ohjaus saisi olla enemmän koiraa edellä, ettei koiralle ole epäselvää radan suoritusjärjestys.


Yhtenäinen viiva = koiran linja, katkoviiva = oma linja


Ennen nelosta tein takaaleikkauksen, mutta parempi tähän kohtaan olisi päällejuoksu (opettele!). Takaaleikkaus vaikuttaa liikaa koiran vauhtiin. Yhdennellätoista hypyllä toimi niisto + persäjättö valssausta paremmin. Niistoa voisin muutenkin alkaa käyttämään enempi! Kaikista eniten käytettiin aikaa linjojen hiomiseen kepeistä eteenpäin. Kepeillä piti ottaa sivuttaisetäisyyttä ja linjata oma liike kohti jo seuraavaa estettä. Viistoistakin ohjattiin niistolla. Seittemäntoista oli parempi tehdä takaakiertona numeron kohdalta. Oli hyvä koulutus ja paljon tuli mietittävää. Ensi kertaa odotellessa :)


RINNAN kanssa tehtiin koulutuksen jälkeen kontakteja ja keppejä. Jouni kertoi hyvän vinkin kontaktien vahvistamiseksi. Eli koira 2on2offiin ja koiran kanssa revitään lelua. Jos takatassut tippuu kontaktilta, niin lelu menee piiloon. Lelu tulee jälleen esiin ja leikki jatkuu, kun koira itse ymmärtää tarjota taas 2on2offia. Kokeilin tätä Rinnalle ja aika nopsaan se ymmärsi idean :) Tätä käytettäessä vaan kokonaisen kontaktiesteen suorittaminen hidastui liikaa, kun koira alastulolla kyttäili mua. Tehtiinkin puomisuorituksia sitten namialustaetupalkalla ja ohijuoksuina. Ne toimi. A-estettäkin tehtiin ohijuoksuina. Keinua tehtiin tällä kertaa juustolla. Kepeillä oli kokoverkot ja edessä ruokakippopalkka. Nyt koiran asento oli hyvä pujotellessa.


---


Iltapäivästä tokoiltiin HSKP:n vapaavuorolla. RINNAA ensin. Ruudussa oli omat oranssit merkit ja vieras punainen nauha. Ekana Rinnalle kisamainen ruutuunlähetys. Muuten ok, mutta lähtiessä koira haukahti. Hetkiseenhän Rinna ei ole äännellyt ruutuunlähetyksissä, ehkä oli virhe ottaa liikettä heti ekana? Sitten tehtiin oikean paikanhakua naksutellen. Alkuun oli vähän haahuilua, sitten alkoi löytymäänkin. Merkillä oli ensin kosketusalusta. Sen avulla merkilläolopaikkaa on saatu paremmaksi ja ilman alustaakin Rin tarjoaa suht hyvää kohtaa. Tehtiin ekaa kertaa myös merkillemeno yhdistettynä ruutuun ja sinnehän se meni! Rimppa teki myös noutoa sekä leluhetsauksina että normina. Ihan ok suorituksia, ei kuitenkaan yhtään täydellistä. Oli joko kapulan saalistusta, hitaampaa tuloa (laukkaa kuitenkin) tai vinoa luovutusasentoa.


SARA teki ensin ruutua kosketusalustalla. Se teki ruutuunmenoa minun tehdessä häiriötä. Kävelin vastakkaiseen suuntaan tai koiran juoksulinjan poikki. Hyvin se kuitenkin haki ruutuun. Sitten ilman alustaa eri kohdista ruutuun oikeaan paikkaan menoa. Itse sijotuin myös eri kohtiin. Nämä sujui loistavasti! Kaukoja tehtiin ensin rima takatassujen edessä. Sitten teetiin pitkiä vaihtosarjoja pitkältä käskytysmatkalta (n. 20 m) ilman rimaa. Koira pysyi täysin paikoillaan asentoja vaihtaessa :) Tehtiin myös jääviä. Seisomisissa palkkasin poispäin mennessä oikeasta kädestä. Näitä on tehty kotonakin ja asennot on suorituneet. Lopuksi Sara teki vielä tunnarin. Jätin väärät näkyville ja piilotin oman niiden taakse hiekkaan. Sara kävi muutamaan kertaan kapulat läpi ja sen jälkeen laajensi etsintäaluetta. Oikeakin löytyi :)


RINNA pääsi vielä tekemään. Tehtiin hyppyä. Alkuun koira hyppeli vain edestakaisin, sitten alkoi istuminenkin esteen takana onnistumaan. Takaisin tullessa Rin tarjoaa suoraan perusasentoon tuloa, vaikka käsken eteentulokäskyllä. Se on Rinnalle jotenkin vaikeaa hypätessä ilman kapulaa. En tiiä antaisinko vain olla? Muutenkin olen miettinyt pitäisikö Rinnalle opettaa sekä suoraan sivulletulot että eteentulo. Rinnan seuraaminen on nykyään niiiin huonoa :/ Se edistää entistä enemmän ja sitä myöten myös sivuttaisetäisyyttä on tullut mukaan. Tarttis treenaa.


Molemmat teki paikallaanolot Tero-terrierin kanssa. RINNA teki makuuta ja se oli muuten hyvä, mutta pää vähän pyöri. SARALLA oli istuminen ja se oli oikein hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti