tiistai 20. joulukuuta 2011

Pikkutokot


Lenkin lopuksi tokoiltiin lähikentällä. RINNA teki paljosti seuraamista. Ensin namiavut mukana ja naksulla merkkaus koiran ollessa oikeassa kohdassa. Sitten ilman niitä aina peruuttaen tai tehden vasempaan käännös koiran edistäessä liikaa. Peruutus toimi paremmin, enkä muutenkaan halua saada toistoja vahvistamaan huonoja käännöksiä. Paikka oli usein edelleen liian edessä, muttei se ollut kuitenkaan yhtä epätoivoista kuin lauantain treeneissä. Kotona ollaankin vahvistettu perusasentoa, sekin kun meinaa siirtyä liian eteen. Rinnan kanssa tehtiin myös asentojen erottelua ja sitten kaikki jääviä minun peruuttaessa, koiran peruuttaessa ja seuruun kanssakin. Seuruuttaessa istuminen ei oikein onnistu. Koira tarvii siihen edelleen kaikki avut. Vähemmillä avuilla alkaa asennon arpominen.


SARALTA puuttui alkuun se tekemisen into mikä koirassa on. Sittempä koira oksensikin ja palautui entiselleen :p Seuraamisessa keskityttiin lähinnä käännöksiin juoksuvauhdissa. Täyskäännös vasempaan on ruma, oikeaan se sujuu kunhan vain en kiirehdi liikoja. Jääviä tehtiin sekä etu- että takaperin. Taakse askeltaessa asennot jää vinoiksi eikä istuminen aina onnistu (koira jää helposti seisomaan). Normaalisti seuruuttaessa toimi kaikki asennot. Kaukoista tehtiin yksittäisiä vaihtoja parista kymmenestä metristä. Muuta vaihdot oli kunnossa, mutta s-i-vaihdossa koira liikkui n. 5 cm eteenpäin. Tehtiin kaukovaihtoja vielä namien heittelelyn lomassa. Siten onnistui kaikki.


RINNAN kanssa tehtiin vielä lisää seuraamista. Nyt kutsuin koiraa seuraamaan takaapäin (kuten ruudussa). Näin koira tuli juuri oikeaan paikkaan mukaan! Tiukemmista kulmista Rin tulee hyvin seuraamaan minun vasemmalta puolen tullessaan, oikealta puolen se kiertää etupuolelta. Näihin namiavut mukaan. Kaukoista tehtiin avon vaihtoja n. 10 metristä. Toimii, mutta välillä koira vaihtaa asentoja liian tiheään :p Seisomisista maasta nousu on paremmalla mallilla, istumasta nousuun saattaa tulla askeleita mukaan. Treenin puutetta. S-m-vaihdot toimi nyt ulkona jo muutaman kymmenen sentin etäisyydellä (kotona pystyn ottamaan jo enempi etäisyyttä). Nameja heitellessä kertaalleen koiran tullessa kohti pysäytin sen käsimerkillä. On se vaan upea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti