tiistai 17. huhtikuuta 2012

Aamutouhuja


Aamulla oltiin lähikentällä tihkusateessa. SARAN kanssa tehtiin kapulan tuontia pitkältä matkalta (n. 50 m). Ekassa jätin kapulan koiran suuhun, tokassa koira eteen. Pidin jalka-avun mukana ja saatiin hyvät toistot. Tehtiin samalla kaavalla myös sivulletuloja. Hyviä nekin. Luoksetulon maahan- ja seisomaanpysäytystä tehtiin maalin kierroilla. Kaikki oli hyviä. Seuraamista käytin nyt maahanpalkkausta. Ei päässyt ääniä. Sitten vielä kaukoja. Ensin nopeita ja suoria sivulta maahanmenoja. Nopeita oli kaikki, yksi oli vino. Avon kaukoja tehtiin pitkältä matkalta. Onnistui. Muita vaihtoja tehtiin lyhyemmältä matkalta.


RINNAN kanssa tehtiin noutoa kokonaisena liikkeenä. Tehtiin kokonaan ilman apuja. Ekassa koira ei törmännyt, mutta tuli varpaille. Ei palkkaa siitä vaan uusi yritys, josta koira suoritui palkan arvoisesti. Sitten vielä palkkaus vauhdista. Tällä kertaa koira totteli irroituskäskyäkin. Luoksetulon seisomaanpysäytystä tehtiin Rinnankin kanssa maalin kierroilla. Hyviä oli kaikki. Seuraamaantuloja tehtiin ensin eri kulmista. Nämä toimii. Sitten tehtiin seuraamista pitkänä suorana. Se ei toiminut. Koira alkoi edistämään. Lisäksi kontakti katkeili maassa olevien roskien kohdilla.


Välissä Rin kävi juoksuttamassa jänöä. Voi argh! Rinna tykkää juosta kunniakierrosta lelu suussaan ja nyt annoin sen juosta liikoja energioita päästelläkseen. Siinä juostessaan Rin huomasi jänön ja vaihtoi lelun siihen. Huomasin tilanteen liian myöhään ja koira ja jänö oli jo kadonneet, ulina vaan kuului. Hetkisen päästä koira tuli kieli pitkällä takaisin. Laitoin sille näyttelyhihnan kaulaan ajatellen, että se olisi nyt sopivassa mielentilassa näyttelytreeniä varten. No ei ollut vaan meno oli edelleen turhan vauhdikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti