tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tokoa


Takatalven yllätettyä käyttiin tokoilemassa Purinalla aamulla. RINNA pääsi ensin tekemään noutojuttuja. Laitoin kaksi siivekettä n. 10 metrin päähän toisistaan, annoin koiralle kapulan suuhun ja kierrätin sitä ympäri siivekkeitä. Palkkasin vauhdista tai otin kapulan tuonnit luovutusasentoon asti. Haukku raikasi, mutta kapula pysyi silti hyvällä otteella suussa. Koira puri hyvin kapulaan myös tullessaan luovutusasentoon eikä kapula valahtanut takahampaille kertaakaan. Pidin nyt polvia koukussa eikä koira törmäillyt. Kokeillaan tätä jatkossakin.


Sitten annoin koiran tarjota seuraamista. Tarjosihan se, mutta ehtihän se tehdä muutakin... Tauon jälkeen tehtiin seuraamista käskyllä. Oli parempaa, muttei kuitenkaan täydellistä. Täyskäännöksissä vasempaan koira pudottaa kontaktin. Siihen pitää keksiä jotain.


Treenattiin myös asennoissa pysymistä. Käskin koiran istumaan ja hoin käskyä. Näissä uudella käskyllä koira vaihtoi jopa ihan eri asentoon eli nousi seisomaan tai meni maahan. Tehtiin asiasta tutumpaa maahankäskytyksen kautta. Alkuun aina käskyn kuultuaan se korjasi asentoaan. Kertaallen se "korjasi" lonkalleenkin, josta annoin palautetta. Naksuttelin kun koira oli hyvin. Kun idea tuli koiralle tutummaksi otettiin istumista jälleen ja vähitellen koira istui eikä vain vaihdellut asentoja. Kuuntelutreeniä tarvitaan lisää. Sitten jatkettiin luoksetulolla, jossa vahvistin paikallaanoloa. En käskenytkään koiraa tulemaan luokse vaan käskin sen istua. Näissäkin koira alkoi vähitellen kuuntelemaan eikä vain lähtenyt tulemaan mistä tahansa sanasta. Otettiin vielä siivekkeen kierroilla seisomaanpysäytyksiä. Oli hyviä.


SARA teki vuorollansa ensin kaukoja n. 30 metrin matkalta. Alkuun oli rima apuna, sitten ilman. Tehtiin sekä yksittäisiä vaihtoja että sarjoja. Kaikki onnistui :) Seuruuta tehtiin agiestehäiriöillä eli seuruutin koiraa esteiden väleissä. Putkenpäät meinasi olla vähän häiriöksi, mutta juoksuseuruuttaminenkin niitä kohti onnistui ilman kontaktin tippumista. Seuruuta tehtiin paljon ja vain kaksi vinkaisua tuli sinä aikana. Lopuksi otettiin vielä noutokapulan tuontia luovutusasentoon. Asennot oli järjestäin vinoja, koiran takapuoli kiertyi mun taakse. Tarttee työstää asennot taas suoriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti