lauantai 14. huhtikuuta 2012

Hyvät ja huonot treenit


RINNAN HSKP:n tokoissa katsastettiin Pirkon kanssa hyppynoutoa. Ja Rinnahan osaa! Ekaan luovutukseen annoin avut ja sitten tehtiin ilman apuja eikä koira törmännyt. Tehtiin noutoa myös ilman hyppyä ja sekin sujui. Lopuksi vielä vauhdista palkkausta. Tällä hetkellä noudossa ongelmallisinta on luovutus. Rinna irrottaa kapulasta vain kuullessaan naksautuksen tai naksusanan, normaalin irroituskäskyn se on näköjään unohtanut :p


Seuraamisessa käytin aluksi namipalkkaa ja koira vinkui. Vaihdoin lelupalkkaan ja koira teki hiljaa hyvin töitä. Ruudussa treenattiin oikeaa paikkaa ja tässäkin lelupalkkaus oli parempi. Ensin naksuttelin ja näissä Rin viime kertaiseen tapaansa meni ensin ruudun etuosaan, josta se sitten kiepsahti taemmas. Pallopalkkauksella se tarjosi heti takaosapaikkaa. Kaukoissa Rin osaa s-m-vaihdon jo kotona. Treenihallilla se ei kuitenkaan ollut vielä niin hyvin hallussa. Eli treeniä vain. Käytin hyväksi häkissä haukkuvaa koiraa ja asettelin Rinnan tekemään vaihtoja selkä häkkiin päin. Ei häiriintynyt.


SARA tauotti välillä Rinnaa. Sen kanssa tehtiin myöskin kaukoja häkissä haukkuvaa koiraa hyödyntäen. Sara otti siitä häiriöitä. Se kyllä teki vaihdot, mutta korvat luimussa. Lisäksi se häiriintyi toisesta koirasta, joka alkoi haukkumaan ovea. Näissä Sara tartti kaksoiskäskyt. Palkkasin koiran vasta, kun se rentoutui. Vaihdot itsessään oli hyviä. Ensin oli rima apuna ja sitten tehtiin ilman sitä. Saran kanssa tehtiin myös kapulan tuontia suoraan luovutusasentoon. Tehtiin hypyllä ja ilman. Alkuun asennot oli hyviä, mutta sitten ne alkoi taas vinoutumaan. Vähempi määrä toistoja riittäisi siis. Sara pääsi mukaan myös ryhmäläisten paikallaanoloon. Muut koirat makasi, Sara istui. Piiloon mentiin koirien takana olevasta ovesta. Sara istui hyvin eikä edes vinoutunut, vaikka piilo oli niinkin vinossa. Hyvä.


Tunnin loputtua siirryttiin ulos, jossa tehtiin kisanomaiset treenit Saralle. Pirkko liikkuroi ja muut ryhmäläiset oli yleisönä. Ja Sara teki huonosti :/ Märkä asvaltti räntäsateessa sai koiran hitaaksi. Märkä nurmi- tai hiekkapohja ei Saraa ole haitannut, mutta näköjään asvaltti märkänä on liikaa. Ensimmäisenä oli kaukot. Koira teki vaihdot korrektisti, mutta normaalia hitaammin ja lisäksi maahanmenoissa se taittoi etutassun allensa. Ällötti. Sitten tasamaanouto puukapulalla. Koira meni ja tuli hidasta laukkaa ja metriä paria ennen tiputti raville. Luovutusasento oli vino. Luoksetulo tehtiin vain maasta sivulle. Tässäkin koira tiputti raville metriä paria ennen. Seuruu näytti hyvältä, mutta kuulosti pahalta eli ääntelyä oli. Huomautin ihan alussa äännähdyksestä, sen jälkeen koira piti ihan pientä ääntä vähän joka välissä. Viimeisenä liikkeenä oli ruutu, palkkasin jo kuitenkin suunnitellusta merkille. Merkille koira meni ihan ookoosti, mutta paikka merkin takana oli hieman vino.


Eli treenattavaa olisi. Kapulan luovutukseen tulo ja ylipäätään sivulle tulot on nyt kärsineet luovutusasennon vinouden työstämisestä. Näissä olen koiralle ihan ystävällisesti huomauttanut vinosta asennosta, mutta Sara ei ehkä kuitenkaan tiedä mitä siltä halutaan ja on siksi mennyt epävarmaksi (hitaaksi). Jatkossa kokeilen käyttää vain jalka-apua suoristamaan koiraa, josko saataisiin taas lisää vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti