perjantai 20. huhtikuuta 2012

Näyttökokeessa


Haettiiin SARAN kanssa TOKO-valmenusrenkaaseen. Perjantai-iltana oli näyttökoe Loviisan ydinvoimalan asuinalueella hiekkakentällä. Tuomarina oli Pernilla Tallberg ja renkaan puolesta Jessica Svanljung ja Christa Ehnqvist-Pukkila. Meidän suoritusvuorolla satoi. Tulokset ilmoitetaan myöhemmin, mutta eipä tässä henkeä tarvitse pidätellä odotellessa, nimittäin tällaisella suorituksella paikkaa ei saa. Myöskin tuomarien kommentit saa kuulla vasta myöhemmin. Mutta olipahan kokemus kuitenkin :)  • Paikallaistumisessa Sara liikutti tassujaa ainakin siinä vaiheessa, kun tulin piilosta takaisin kehänauhalle. Lisäksi se nuoleskeli huuliaan :p

  • Seuraamisessa Sara sanoi vaan piippiippiip... Yleisöä kohti kävellessä se kitinän lisäksi myös pudotteli kontaktia, ihan kuin oisi kuvitellut jonkun hyvänkin tutun yleisön joukkoon. Kaiken kruunasi se, että tein yhden käännöksen väärään suuntaan :p

  • Luoksetulossa alkumaahanmeno tapahtui hitaasti vasta toisella käskyllä. Koiraa jätettäessä siitä kuului ääntä. Seisomaanstoppaus oli hyvä, maahan ihan ok, muttei kuitenkaan niin hyvä kuin haluaisin sen olevan. Koiralla oli hyvä vauhti.

  • Ruudussa Sara lähti merkin sijaan ruutua kohden (!!). Kutsuin koiran takaisin ja uudella yrityksellä koira meni hyvin merkille ja ruutuun. Hyvä suoritus, mutta siis vasta toisella yrityksellä.

  • Noudossa se luovutusasento oli edelleen vaan vino. Muuten hyvä nouto.

  • Kaukoissa jälleen toisella käskyllä vasta maahan ja maahanmennessä koira taittoi toisen etutassunsa. Jätössä pääsi taas ääntä. Vaihdoissa se tuli eteenpäin ainakin ekassa vaihdossa (m-s), pitihän se tassu saada suoristettua... Muuten vaihdot oli ok.


Liikkeiden välillä ei siirtymiä juurikaan ollut vaan lähtöpaikoilla odoteltiin tuomarien kirjoitellessa muistiinpanoja. Pidin Saran koko ajan käskyn alla kuten kokeessa nykyään teen, mutta nyt olisi ollut ehkäpä parempi vapauttaa koira välillä tai laittaa se makuulle odottelemaan. Nyt koira ehti tylsistyä perusasennossa odotellessa ja sen takia varmaankin perusasennosta maahanmenot tapahtui vasta toisella käskyllä. Näitä pitää treenata muutenkin. Kokeissa maahanmenot on aina hitaita, treeneissä ei. Tarvinnee ottaa jokin merkki koiran herättelyyn. Lisäksi toki treenilistalla on edelleen ikuisuusongelma eli ääntely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti