maanantai 2. huhtikuuta 2012

Hanaa


RINNAN agitreeneissä tehtiin rataa kisanomaisesti.


Rimat 40 cm.


Ekalla kierroksella jarrutin koiraa namipalkkauksella ennen tokaa hyppyä ja sitten otin sen mukaan ihminuolella. Siitä eteenpäin tehtiin aika täydellistä rataa ysille asti. Rinna kääntyi hyvin takaaleikkauksella oikeaan ja pysähtyi kuin pysähtyikin puomin alastulolle. Ysillä mokasin minä. Rin lähti twistauksella tiukasti kiertämään siivekettä, mutta sitten hätäilin ja lähdin liian aikaisin liikkeelle ja Rin tuli siivekkeen takaa samaa reittiä kuin oli sinne mennytkin. Loppurata oli taas ihan kivaa menoa, paitsi yksitoista skipattiin kokonaan, kun en vaan ehtinyt ohjaamaan koiraa sinne.


Toisella kierroksella tein kakkoselta kolmoselle viennin valssilla. Olin myöhässä :p Tällä kertaa koira juoksi puomin kontaktista läpi, tai se siis pysähtyi vasta maahan. Otin puomin uusiksi ja nyt se pysähtyi oikein. Ysillä mokasin taas. Tällä kertaa en antanut koiralle tarpeeksi tilaa tulla hypyn yli ja niimpä rima tippui. Nyt sain koiran ohjattua yhdelletoistakin esteelle, mutta sen jälkeen Rinna läksi omille teilleen ja kurvasi kolmoshypyn kautta muurille.


Otettiin vielä alkua valssilla. Jos yhtään epäröin onnistumista, se näkyy ohjauksessa ja helposti rima tippuu. Kun päätän onnistua, niin onnistunkin! Tällä kertaa myös Rin nousi seisomaan myös lähes joka kerta lähdöissä. Tarvii ottaa tiukempi kuri eli peffan nostosta joutuu pois radalta.


Lisäksi tehtiin avon kaukovaihtoja häiriössä, etäisyyttä 5-10 m. Ensiksi aksaavia koiria kauempana. Ei haitannut. Sitten lakaisuhäiriöllä eli koiran takana lakaistiin portaita. Ei haitannut sekään. Sitten käskytin vaihtoja esteen takaa. Istumiset oli silloin hyviä, mutta maahanmenot hitaampia ja niissä koira vähän tuli eteenpäin. Sitten vielä Inkan heilutellessa käsiä koiran ja minun välissä. Ensin oli ok, mutta kun Inkaa siirrettiin metrin päähän koirasta, niin maahanmenot hidastui ja koira vinoutui niissä, istumiset oli edelleen hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti