torstai 12. huhtikuuta 2012

Vapun tunti


Aamulla oli Vappu Alatalon hyppytunti Sporttiksella. Aloitettiin perussarjalla, johon lisättiin liikehäiriö. Sekä RINNALLE että SARALLE ohjeistukseksi tehdä eri mittaisia perussarjoja, joissa lelun paikka vaihtelee. Näin kumpikin keskittyy paremmin hyppäämiseen eikä vain leluun.



Sitten taipumisia kuvan kahdeksikolla. SARALTA se sujui. Vaikeaa oli vain kolmen hypyn taipuminen ja siinäkin ongelma oli ennemminkin rimojen korkeus kuin taipuminen. RINNALLA ja mulla oli enemmänkin ongelmia. Ohjauksessa ei saanut ylittää keskilinjaa vaan valssaus tapahtui vain toisella puolen. Eli koira lähetettiin kaarteeseen. Rintamasuunta ja käsi ohjasi koiraa samalla kun jalat siirtyi jo seuraavaan kohtaan. Rinna ponnisti ensin liikaa viiden hypyn taipumisessa eikä siksi kyennyt tiukkaan kääntöön. Pari kertaa oli pallopalkka apuna ja sitten koira ymmärsi tiukemman kurvauksen olevan parempi. Kolmen hypyn taipumisessa oikealle taipuminen oli vaikeampaa. Ei siksi etteikö koira osaisi sitä, vaan siksi että jostain syystä koira luki rataa suoraksi. Tarvittiin vähän parempaa ohjausta ja saatiin sitten koira lukemaan rataa oikein.


Lopuksi koirat suoristettiin radan kolmella suoralla hypyllä (okseri keskellä). SARALLA oli vähän vaikeuksia tässä okserilla. Ekalla se hyppäsi turhan korkeasti ja toisella turhan kaukaa. Se kuitenkin hyppäsi linjan mukaisesti, kun RINNA taas suoritti okserin hypyn suuntaisesti :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti