sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ampuja


Tänään korkattiin jälkikausi! Sitä ennen kuitenkin käytiin EPK:n kentällä Luukissa ampumassa koirille. RINNA ensin. Sille ei ole aiemmin ammuttu. Koira sai syödä nameja maasta n. 30-40 metrin päässä ampujasta. Neljästi ammuttiin, Rinna ei huomannut. Hetken päästä ammuttiin uudestaan neljä kertaa. Nyt leikitin Rinnaa ja vähitellen mentiin lähemmäs ampujaa. Mentiin 10 metriin asti. Ei edelleenkään reaktiota. SARA sai myöskin syödä nameja samalla asetelmalla, mutta Rinna oli myös syömässä. Rinna ei edelleenkään reagoinut. Sara säpsähti joka kerta, mutta pää pysyi alhaalla ja nenä ja suu kävi tasaiseen tahtiin. Syönnin jälkeen leikitin koiraa ja se oli ihan oma itsensä. Rinnalle voisi varmaan alkaa ampumaan jo tottistellessa, mutta Sara kaipaa vielä totuttelua.


Sitten jäljet. Terhi talloi SARALLE reilun 100 metrin jäljen kuudella kepillä. Jälki meni kuivassa metsässä pellon vieressä. Se vanheni tunteroisen. Alun parin metrin janasta Sara suoriutui hyvin. Jäljestys oli ihan hyvää, varmisteluja siellä täällä, mutta jäljellä pysyttiin. Polkujen ylitykset sujui hyvin. Luminen kohta oli vaikea. Siinä koira joutui vähän hakemaan ennen kuin ymmärsi jäljen kulkevan lumella. Lisäksi lopussa sivuttaistuuli vei koiran jäljen sivuun. Otin koiraa takaisin päin ja sitten koira pysyi paremmin jäljelläkin. Kaikki kepit nousi ongelmitta.


RINNALLE Terhi teki pellon reunalle keppijäljen, joka ajettiin heti. Keppejä oli yhdeksän muutaman metrin väleillä. Jäljestäminen oli taas ennemminkin rynnimistä, mutta keppi-ilmaisut sujui! Yhdeksäsästä kepistä Rin ilmaisi seitsemän. Pari keppiä jäi vaan rynnimiseltä huomaamatta. Maahanmeno ilmaisuna toimi. Alkuun jokusessa kepissä piti koiraa pidätellä ettei se vaan mene yli, mutta loppupäässä ilmaisut alkoi tulla helposti. Maahanmenot suoristui loppua kohden, kuten myös maltti pysyä maassa. Pystyin myös vaatimaan uutta ilmaisua, jos ensimmäinen ei miellyttänyt ja koira ymmärsi korjata asentonsa.


Hyvin sujui korkkaus siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti