keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Cause I said so

Treenattiin lähikentällä. RINNA kulutti ensin energioitaan tekemällä eteenmenon maahanmenoa ja luoksetulon eteentuloa maalia kiertämällä. Kierrot ei toimi enää niin hyvin tarkoituksessaan maahanmenoihin. Treenit tarvii apparia. Koira ei välttämättä kuuntele käskyä ja jos kuunteleekin niin se tekee maahanmenon kaarrattamalla. Eteentuloa se ei edelleenkään osaa, se tulee törmäten ja vinona. Näitä pitää treenata.

Sitten teetin Rinnalla palkatta tottiskaavion jäävät, luoksetulon ja eteenmenon lelulle. Lelun eteenmenoa varten olin vienyt jo etukäteen. Ekalla yrittämällä koira istui vasta toisella käskyllä ja sitten se vapautti itse itsensä ja lähti tulemaan luokse tullessani koiraa kohden. Ärjäsin ja ottettiin uusiksi. Nyt koira teki siistimmin. Seuraamisessa se painoi, josta johtuen maahanmeno oli hitaamman puoleinen. Muut asennot oli ok. Luoksetulossa autoin koiraa ettei se törmännyt tai tullut vinoon. Eteenmenon vihjeestä koira edisti ja otin seuruuta lisää ennen lähetystä. Paljon on vielä tehtävää tuon koiran kanssa :p

Rinnan toisella kierroksella panostettiin tekniikkaan. Nakkasin pallon simuloimaan sitä intoa edistää eteenemenon seuruussa ja seuruutin koiraa palloa kohti. Ja koirahan koitti edistää. Aina tästä torut ja uusiksi. Alkoi koira yrittämään paremmin. Hyvästä vapautin koiran pallolle. Painamiseen toimi polven nosto hyvin Rinnallakin. Luoksetuloon istumiskäsky ennen törmäämistä ei ole enää toiminut. Nyt laitoin lelun pilkottamaan paidan kauluksesta ja koira tuli eteen törmäämättä ja vinoutumatta. Näitä siis lisää.

SARA aloitti vuoronsa kummallakin kierroksella kaukoilla. Se tekee niissä useammin virheen otettaessa liikettä heti alussa. Koitin nyt vihjata koiraa paremmin tulevasta, mutta silti tekniikka kärsi alkuun. Torut vääristä ja otettiin liike aina alusta, kunnes onnistui. Toisella kierroksella koira teki heti alusta hyvin. Ekan kierroksen lopussakin tehtiin kaukoja. Koiraa oli juoksutettu pallon perässä ja se läähätti. Tässä tuli enempi virheitä koiralta. Kaukoja saa edelleenkin treenata.

Ruutua tehtiin kummallakin kierroksella. Nyt koira tarjoaa parempaa paikkaa, muttei se vieläkään ole tarpeeksi. Koira tarjoaa nyt keskipaikkaa, minä haluan sen taaksemmas. Käskyttämällä sen saa taemmas tai antamalla koira tarjota. Näissä koira ei kylläkään itse tunnu ajattelevan vaan se odottaa kommentointia minulta. Tämän huomasi etenkin, kun käskin koiraa menemään ruutuun ollessani selin. Puoliero ruudussa on, paikka on huonompi merkiltä mennessä oikeaan, kun taas vasempaan koiran tarjoama paikka on usein parempi. Jatketaan treeniä tässäkin. 

Luoksetuloa tehtiin liikkeenä ja pysäytyksiä erillisesti maalin kierroilla. Stopit näytti kaikki kivoilta, maahanmenotkin oli ok. Mun on edelleen vaika hahmottaa etäisyyksiä ja edelleenkin käskytän väärin :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti